EPDM voor plat dak online kopen

EPDM voor plat dak online kopen

Ben je van plan EPDM voor je plat dak online te kopen? Dan wil je vast weten wat je wel en niet zou moeten kopen als je zelf EPDM wil leggen. Dit artikel bereid je voor op het plaatsen van je bestelling.

Wil je weten wat de stappen zijn als je EPDM zelf gaat leggen? Wij hebben een hele duidelijke pagina waarin we je uitleggen hoe je dakbedekking moet leggen.

 

1. Platdak en dakranden meten

Allereerst moet je weten: wat voor dakvorm heeft het  plat dak waarvoor je EPDM online wilt kopen? Daar voor is het belangrijk dat je het platdak gaat opmeten. Vergeet ook niet om de dakranden op te meten. Bij het bestellen van EPDM dien je deze gegevens ook mee te nemen in de berekening.  Bekijk hier onder het voorbeeld van hoe je kunt meten.

LET OP: houd ook rekening met 10cm overlengte per zijde.

2. Maak een keuze uit bevestigingsmateriaal

Voor EPDM heb je bevestigingsmateriaal nodig. Wil je gebruik maken van contactlijm, bodemlijm of grind en tegels?  We lichten uit wat het verschil is tussen deze opties.

 1. Contactlijm is een EPDM lijmsysteem waarbij de lijm op zowel de ondergrond als de EPDM dakbedekking moet worden aangebracht. De verbinding wordt tot stand gebracht als beide lijm oppervlakken met elkaar in contact worden gebracht. Contactlijm gebruik je bij Europese EPDM alleen voor randen en opstanden.
 2. Bodemlijm is een EPDM lijmsysteem waarbij de lijm enkel en alleen op de ondergrond wordt aangebracht. Deze lijm kan op talloze soorten ondergronden worden aangebracht zoals bitumen, beton, isolatieplaten of hout.
 3. Grind en tegels: je kunt ook kiezen voor het bevestigingsmateriaal losliggend geballast met nieuwe tegels of nieuw grind of met oude tegels en oud grind. Bij losliggend geballast kom er grind o.i.d. op het dak. In het dakvlak komt dan geen lijm, dus de P150 blijft achterwege. Wel leveren we lijm voor de randen (contactlijm) mee. Verschil tussen oud en nieuw is:
 • Oud: eigen bestaande grind of tegels worden teruggelegd
 • Nieuw: leveren wij de tegels of het grind mee met de order. Grind betreft afgerond 16/32 dakgrind en tegens (betontegels 30x30cm).

3. Heb je isolatiemateriaal nodig?

Als je van plan bent EPDM voor je plat dak online te kopen, dan is het handig van tevoren te weten welke isolatiedikte je nodig hebt.  Wij leveren de isolatie van het merk Kingspan, Unilin of Recticel. Het isolatiemateriaal verschilt van merk, maar heeft als overeenkomst dat het stuk voor stuk duurzame opties zijn.

 • Kingspan Unidek biedt duurzame isolatie oplossingen voor plat dak. Dit merk is toonaangevend fabrikant van milieuvriendelijke en duurzame isolatie-oplossingen op basis van 98% lucht.
 • De plat dak PIR isolatieplaten van Unilin zijn geschikt voor het thermisch isoleren van platte daken. De platen combineren een hoge drukvastigheid, vormstabiliteit en licht gewicht met een hoge isolatiewaarde.
 • Recticel staat voor betaalbare en duurzame issolatie.

4. Hemelafvoer plat dak

Het hemelwater op je dak wordt afgevoerd. Je hebt meerdere opties in de manier hoe dit afgevoerd kan worden. Ze zijn eenvoudig op een regenbuis aan te sluiten. Je kunt kiezen uit:

 1. Onderuitloop: recht door het dak naar beneden (50, 70, 80, 100, 120 mm)
 2. Zijuitloop: een uitloop door de dakrand naar buiten ( 60x80 en 60x100),
 3. Haakse opstand ( 60x80 en 60x100)

5. Ontluchtingen EPDM plat dak

Voor de ontluchting van uw huis is een dakdoorvoer mogelijk. Een dakdoorvoer voor ontluchting neemt vaak ongeveer de ruimte van een dakpan in beslag. Ontluchting is belangrijk om geuren en schimmels in je huis of bedrijfspand te voorkomen. Bij Budgetdak kun je kiezen voor mechanische ontluchting van bijvoorbeeld badkamer, verging, of andere ruimte of te gebruiken boven een ventilator van een badkamer of toilet.

6. Randafwerking

Bij het leggen van EPDM is het belangrijk aandacht te besteden aan de randafwerking. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Dit gebeurd doorgaans met een daktrim. Een daktrim is enorm belangrijk wanneer u lang gebruik wilt maken van uw dakbedekking. Het beschermd je EPDM dakbedekking tijdens verschillende weersomstandigheden. Naast een daktrim zijn er nog wat mogelijkheden. Hier onder hebben we ze opgesomd.

 1. Daktrim Roval of Daktrim Roval Kraal in verschillende mm inclusief kit.
 2. Daktrim Roval gelaste buitenhoek of binnenhoek.
 3. Zinken afdekker in verschillende mm.
 4. Knelstrip Roval aluminium: Een knelstrip is een aluminium profiel dat toegepast wordt om EPDM muuropstand aan de muur vast te zetten (fixeren) en een waterdichte aansluiting te maken. Een knelstrip moet tegen waterinloop worden afgekit.
 5. Zinken druiplijst.
 6. Alphaflex loodvervanger.

7. Lichtkoepel

Het kan zijn dat je graag een lichtkoepel in je dak wil. Alles is mogelijk! Bij ons kun je een lichtkoepel op maat bestellen. Wij kunnen alle lichtkoepels en Solartubes leveren. Zo kun je kiezen uit  een Lichtkoepel Dubbelwandig in verschillende formaten en Opstand dubbelwandig in verschillende formaten of een Prefab EPDM hoek incl. kit.

8. Extra materiaal voor EPDM plat dak online kopen

Wil je extra materialen bestellen? Dat kan. Onderstaande voorbeelden kun je extra bij bestellen wanneer je EPDM voor je plat dak online gaat kopen. Dit is een greep uit de 'extra materiaal collectie'. Staat hetgeen wat jij wil bestellen er niet bij? Dan kun je contact met ons opnemen.

Budgetseal MS kit,  
P150 bodemlijm,  
BudgetContact Plus contactlijm,
BudgetBond Plus drukvat spuitlijm,
EPDM dakcoating,
EPDM multicleaner spuitbus, 
EPDM dakcoating,
Bladrooster kunstof/metaal, 
Stadsuitloop PVC,
Stadsuitloop zink,
Tegeldragers,
Daktegel,
Dakgrind zak,
Gratis lijmroller met rollerbakje,
EPDM schaar (extra sterk),
Aandrukrol,
Spuitpistool,
Kitspuit,
Lijmrollers, Extra rollerbakje compleet.

Meer weten over onze producten & diensten?
 • Geen brander nodig
 • Alles in 1 pakket geleverd
 • Betaalbare topkwaliteit
 • EPDM-rubber uit 1 stuk
 • Online samenstellen + bestellen
 • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)