Zelf een EPDM dak leggen is eenvoudig voor iedereen die een beetje handig is. Om het nog makkelijker te makken heeft Budgetdak.nl een makkelijk te volgen stappenplan opgesteld. Deze bestaat uit zes stappen en de checklist zorgt voor extra zekerheid bij het zelf leggen van het EPDM dak.
Allereerst is het handig om te kijken of je de juiste gereedschap hebt, die je nodig hebt om het EPDM dak te leggen:
Wil je bij het vernieuwen van jouw dak isolatiemateriaal aanbrengen? Ook daarbij kunnen wij jou helpen. Wij leveren isolatieplaten van de A-merken Kingspan, Unilin of Recticel. In onze webshop kun je verschillende soorten diktes dakisolatie bestellen die geschikt zijn voor jouw platte dak. Ook handig: op onze website geven wij diverse tips over het isoleren van een plat dak.
Als je aan de slag gaat met jouw dak wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat het hemelwater goed afgevoerd wordt. Via onze webshop kun je uiteenlopende materialen bestellen zoals; hemelwater afvoeren, ontluchtingen, randafwerkingen, grind- en daktegels.
Meet het oppervlakte van je dak precies op, inclusief de hoogte en de breedte van de dakrand. Reken vervolgens per zijde 10 centimeter extra in als veiligheidsmarge. Hulp nodig? Bekijk dit voorbeeld.
Voer de gegevens die je opgemeten hebt in op onze dak-op-maat module en voer al je benodigdheden in. Na ontvangs van de bestelling gaan we voor je aan de slag! Doorgaans ontvang je binnen 1 tot 2 werkdagen jouw pakket. Op deze pagina vind je een uitgebreide handleiding voor het samenstellen van jouw dak-op-maat pakket.
Voor het aanbrengen van de dakbedekking is het belangrijk om hier genoeg tijd voor te nemen. Je kent immers het gezegde: haastige spoed is zelden goed. Als je voor het eerst een EPDM dak legt, kun je dit in één dag makkelijk doen. Het is zeer belangrijk dat de buitentemperatuur boven de 5 graden is, en de luchtvochtigheid onder de 80%. Dit houdt in dat het op de klus-dag én de dag er voor, droog is.
In onze handleiding staat uitvoerig beschreven hoe je te werk moet gaan. Houd je aan de regels en adviezen die deze handleiding geeft. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat je luchtbellen onder je folie krijgt door slechte hechting van de lijm. Oeps! Mocht je tijdens de werkzaamheden problemen ondervinden dan kan je altijd contact opnemen met ons kantoor.
De oude dakbedekking verwijderen is lang niet altijd nodig! EPDM kun je over veel verschillende ondergronden heen leggen. Zorg er voor dat deze vlak, schoon en vetvrij is. Wil je oude dakbedekking toch graag verwijderen? Ga dan bij het verwijderen van de oude dakbedekking voorzichtig te werk. Bitumen is met een mes en een schep te verwijderen, maar pas op dat je de (houten) ondergrond niet beschadigd. Is je dak geisoleerd met steenwol of EPS? Dan kun je EPDM met ballast aanbrengen ipv verlijmen.
LET OP: Een mastiek dakbedekking, te herkennen aan de grindlaag die deels in de dakbedekking geplakt is, is niet geschikt als ondergrond voor de nieuwe EPDM dakbedekking en moet in alle gevallen verwijderd worden.
Het plaatsen van de nieuwe dakbedekking laten wij aan jou over. We hebben er het volste vertouwen in dat dat goed gaat komen! Lees onze uitgebreide handleiding zorgvuldig door, voordat je aan de slag gaat en bekijk eventueel de videotutorials. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Budgetdak.nl.
LET OP: Voor het beste resultaat moet je de EPDM-rubberen dakbedekking op een droge dag plaatsen. Bij temperaturen boven de 5 graden en bij een droog weertype (maximale luchtvochtigheid 80%).
Uiteraard kunnen wij de dakbedekking ook voor jou plaatsen door ons moederbedrijf Gramsbergen Dakbedekkingen BV. Onze ervaren dakdekkers nemen je het werk graag uit handen. Vraag naar de mogelijkheden om het gehele traject door ons te laten verzorgen.