Plat dak isoleren doe je zelf

   

Wil jij je plat dak isoleren? Dat kun je zelf doen. Heb je bijvoorbeeld last van een vochtig binnenklimaat? Door jouw dak te isoleren zorg je voor een aangenamer binnenklimaat. Een heel groot bijkomend voordeel is dat je hierdoor fiks kunt besparen op de stookkosten! Wie wil dit nou niet? Het beste is om een plat dak vanaf de buitenkant te isoleren. Je kunt een bestaand plat dak met onze isolatieplaten zeer gemakkelijk na-isoleren. In dit artikel leggen we het je uit waar je op moet letten bij het isoleren van een plat dak en welk materiaal je nodig hebt. Al het materiaal bieden we aan op Budgetdak.nl

Plat dak isoleren doe je zelf stappenplan

In dit stappenplan leggen we zo beknopt mogelijk uit hoe je een plat dak moet isoleren. Je hebt hiervoor nodig: isolatieplaten, EPDM folie en lijm. Al deze producten zijn gemakkelijk te bestellen via onze webshop. Ook leveren wij altijd een uitgebreide handleiding. Mocht je desondanks nog met vragen zitten dan kun je heel gemakkelijk via WhatsApp een foto sturen met je vraag. 

  1. Het dak moet goed schoon zijn voordat je begint met het plaatsen van isolatieplaten.
  2. Controleer altijd van tevoren of de dakrand na het plaatsen van de isolatie nog voldoende hoogte heeft. Is dit niet het geval? Gebruik dan dunnere isolatieplaten of verhoog de dakrand.
  3. Je begint met het lijmen van EPDM folie op de ondergrond. EPDM folie is eenvoudig via onze website te bestellen. Je kunt de lijm bij ons ook los bestellen.
  4. Plaats vervolgens de isolatieplaten op de EPDM folie. Wanneer je deze platen bij ons bestelt ontvang je een uitgebreide handleiding om de isolatieplaten zo goed mogelijk te plaatsen.
  5. Bovenop de isolatielaag wordt een laag EPDM geplaatst om het dak netjes af te werken.
  6. Tot slot is het van belang dat je het dak voorziet van afvoer. Alle benodigdheden, waaronder EPDM-pasta, zijn via onze webshop te bestellen.

 

Soorten dakisolatie plat dak

Wij leveren isolatieplaten van de merken: Kingspan, Unilin of Recticel. In onze webshop kun je verschillende soorten diktes dakisolatie bestellen die geschikt zijn voor jouw platte dak. Advies over onze soorten dakisolatie? Neem contact met ons op via het contactformulier. Je ontvangt binnen twee uur een reactie.

 

Kosten plat dak isoleren

De kosten voor de dakisolatie kun je eenvoudig en snel via onze webshop berekenen. Alleen lijm of EPDM folie nodig? Je kunt deze producten ook los bestellen. Dankzij onze tips & tricks maken wij van jouw product gegarandeerd een succes!