FAQ / Veel gestelde vragen

Materiaal

Bestellen via de webshop

Installatie

Overige vragen

Materiaal

Welke dikte heeft jullie EPDM-rubber?
Waar andere bedrijven vaak EPDM-rubber met een dikte van 1,14 millimeter gebruiken, heeft ons EPDM een standaarddikte van 1,2 mm. Dit is de zogenaamde Europese folie. Amerikaanse folie heeft meestal een dikte van 1,14mm, omdat het van oorsprong in inches wordt gemeten. Deze Amerikaanse folie is echter moeilijker aan te brengen en moet dubbel verlijmd worden.
Welk merk/type EPDM leveren jullie?
Ons EPDM-rubber is van het Europese topmerk PRELASTI.
Welke ondergronden zijn geschikt voor EPDM?
In principe is de EPDM dakbedekking op de volgende soorten ondergrond aan te brengen: -alle bestaande bitumineuze en kunststof dakbedekkingen, behalve oude mastiek dakbedekkingen; -houten ondergronden; -alle soorten isolatiemateriaal, uitgezonderd steenwol (MWR) en EPS isolatie. Kies in dat geval voor een losliggend systeem met bijvoorbeeld grint, tegels, vlonders of een groendak als ballast.
Hoe zwaar is jullie EPDM?
Wij leveren Europees EPDM van het merk SealEco, type Prelasti. Dit materiaal heeft in de dikte 1,0mm een gewicht van 1,1kg/m2. De dikte 1,2mm heeft een gewicht van 1,4kg/m2. De dikte 1,5mm heeft een gewicht van 1,7kg/m2.
Is EPDM geschikt voor zonnepanelen?
Zeker! EPDM is bijzonder geschikt als ondergrond voor zonnepanelen. Met een witte coating wordt de opbrengst zelfs verhoogt. Wanneer de zonnepanelen op het dak worden geschroefd, moet uiteraard wel gezorgd worden voor een waterdichte afwerking van de schroefgaten.

Bestellen via webshop

Mijn dakvorm staat er niet bij. Wat moet ik nu doen?
Wij hebben in onze webshop een aantal dakvormen vermeldt. Indien jouw dakvorm er niet bij staat, kun je contact met ons opnemen. Op basis van jouw tekening of schets stellen wij een offerte op.
Kan ik de bestelling ook afhalen?
Uiteraard kun je de bestelling bij ons depot in Harlingen afhalen. Kies in dat geval in de webshop voor “Afhalen depot te Harlingen”.
Wat zijn de vervoerskosten?
Wij rekenen standaard €35,00 (excl. BTW) verzendkosten voor transport binnen Nederland (incl. de Waddeneilanden). De pakketten staan op een pallet en worden door de chauffeur bij jou thuis voor de deur gelost.. Voor daken tot 12,5 m2 zonder isolatie, dakgrint of lichtkoepels hanteren wij verzendkosten van € 17,95 (excl. BTW) en voor losse kleine producten rekenen wij € 9,95 (excl. BTW).
Wat is de levertijd?
Onze pakketten worden binnen 1 tot 2 werkdagen verzonden. Aangezien wij echter afhankelijk zijn van het transportbedrijf en in sommige gevallen van aanlevering van materiaal vanaf een fabrikant of leverancier hanteren wij een leveringstermijn van maximaal 10 werkdagen. Spoed? Informeer dan altijd naar de actuele levertijd.
Kan ik vanuit België een dak bij jullie bestellen?
Uiteraard kun je vanuit het buitenland via onze webshop bestellen. Wij leveren standaard binnen Nederland en België, maar ook in andere landen wordt een beroep op onze service en kennis gedaan.
Ik ben iets vergeten, help!
Per ongeluk iets vergeten aan je bestelling toe te voegen, of twijfel je toch? Wanneer je dezelfde dag tijdens kantoortijden contact opneemt, kunnen we dit vaak nog toevoegen aan je levering zonder extra verzendkosten.

Installatie

Is dakbedekking van EPDM-rubber gemakkelijk zelf aan te brengen?
Omdat onze EPDM-dakbedekking tot aan zeer grote oppervlakten uit één stuk te leveren is, kan – bijna - iedereen het zelf aanbrengen. In de meeste gevallen is het slechts 1 dag werk.
Moeten het EPDM-rubber en de ondergrond worden ingelijmd?
Nee, bij ons EPDM-rubber moet alleen lijm op de ondergrond worden aangebracht.
Leveren jullie de lijm erbij?
Ja, onze pakketten worden indien aangegeven bij stap 2 in de shop inclusief de lijm geleverd. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoeveel lijm nodig is om het EPDM zelf aan te brengen. Uiteraard houden wij ook rekening met detailleringen, zoals waterafvoeren, ontluchtingskokers en afwerklijsten.
Heeft EPDM een boven- en onderzijde?
Nee, ons Europees EPDM is gelijk aan de bovenzijde en onderzijde. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden bij de installatie.

Overige vragen

Wat zit er in het dak-op-maat pakket?
Ons dak-op-maat pakket, is zoals de naam al zegt, volledig op maat. Hier kan dus zo veel of zo weinig inzitten als je nodig hebt. Een eenvoudig verlijmd EPDM dakpakket bestaat meestal uit EPDM folie, bodemlijm, contactlijm, kit, hemelwaterafvoer, daktrim en EPDM rollers. Maar het pakket kan ook naar wens uitgebreid worden. Klik hier voor een uitgebreide handleiding van de dak-op-maat module.
Hebben jullie ook andere materialen te koop in jullie webshop?
Wij richten ons met onze webshop op EPDM-rubberen dakbedekkingen. Voor de overzichtelijkheid van onze webshop, hebben wij in ons online aanbod alleen materialen opgenomen die hiermee samenhangen. Zoek je andere dakbedekkingmaterialen? Neem dan contact met ons.
Kan ik ook korting krijgen?
Wij stellen onze offertes op met concurrerende tarieven. Hierop zijn geen kortingen mogelijk. Voor ZZP’ers, klusbedrijven en aannemers gelden bij afname van meerdere materialen wel kortingen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.
Kunnen jullie het ook installeren?
Onze webshop is gericht op doe-het-zelf installatie en levering aan klusbedrijven. Wil je het EPDM toch geïntstalleerd hebben? Neem dan contact op met ons zusterbedrijf Gramsbergen Dakbedekkingen.
Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)