Soorten dakbedekking plat dak

Er bestaan veel verschillende soorten dakbedekkingen geschikt voor een plat dak. De dakbedekking van Budgetdak heeft als basis EPDM rubber. EPDM staat voor ethyleen-propyleen-dieen-monomeer. EPDM dakbedekking biedt vele voordelen zoals een lange levensduur (tot wel 50 jaar!), een hoge elasticiteit, is waterdicht en makkelijk te verwerken en dus zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het materiaal ook nog eens recyclebaar. Kortom: de perfecte dakbedekking voor een jouw dak!

Duurzaam EPDM rubber

Door de duurzaamheid van EPDM rubber wordt er een levensduur bereikt van meer dan 50 jaar. Zo hoef je de dakbedekking dus niet snel opnieuw te vervangen. EPDM rubber is wortelvast en rotbestendig, ongevoelig voor zure regen en UV-straling en is bovendien enorm veerkrachtig. De dakbedekking heeft namelijk een elasticiteit van maarliefst 400%. Voordat je de EPDM dakbedekking op je platte dak aanbrengt moet je wel rekening houden met de ondergrond. EPDM dakbedekking kan worden toegepast op alle soorten isolatiematerialen, met uitzondering van steenwol. 

Toepasbaarheid EPDM dakbedekking

Verder is de EPDM dakbedekking toepasbaar op (bijna) alle houtachtige, betonnen en stenen ondergronden. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de lijm, die levert Budgetdak.nl er gewoon bij. Wij weten precies hoeveel lijm er nodig is om de EPDM dakbedekking op de juiste manier aan te brengen op jouw platte dak.

Overige soorten dakbedekking plat dak

Naast EPDM kunt u ook kiezen voor een bitumineuze dakbedekking. Meer informatie over bitumen lees je hier. Van plan om jouw dak te voorzien met een andere soort dakbedekking? Neem contact met ons op via info@budgetdak.nl voor de mogelijkheden.

Soorten dakbedekking plat dak: Witte EPDM

Naast de standaard zwarte EPDM dakbedekking van Prelasti is het ook mogelijk om het dak te voorzien van een witte coating. Zeer geschikt voor gebouwen waar het van belang is dat het binnenklimaat koel blijft of als je van plan bent om zonnepanelen aan te brengen op het dak. Meer informatie over witte dakcoating? Lees dan hier verder.

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)