Soorten dakbedekking plat dak

Er bestaan veel verschillende soorten dakbedekkingen geschikt voor een plat dak. De dakbedekking van Budgetdak is: EPDM dakbedekking. EPDM is een soort rubber en staat voor ethyleen-propyleen-dieen-monomeer. EPDM dakbedekking biedt vele voordelen zoals een lange levensduur (tot wel 50 jaar!), een hoge elasticiteit, is waterdicht en makkelijk te verwerken en dus zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het materiaal ook nog eens recyclebaar. Kortom: de perfecte dakbedekking voor een jouw dak!

Duurzaam EPDM rubber

Door de duurzaamheid van EPDM rubber wordt er een levensduur bereikt van meer dan 50 jaar. Zo hoef je de dakbedekking dus niet snel opnieuw te vervangen. EPDM rubber is wortelvast en rotbestendig, ongevoelig voor kou, hitte zure regen en UV-straling en is bovendien enorm veerkrachtig. De dakbedekking heeft namelijk een elasticiteit van maarliefst 400%.  Bovendien is EPDM dakbedekking ook goed te combineren met isolatie, het kan direct op PIR-isolatieplaten verlijmd worden. EPDM kan zelfs losliggend worden geplaatst met grind of tegels als verzwaring, waarbij alleen de randen verlijmd hoeven te worden.

Door EPDM wit te coaten, wordt het nog duurzamer. De witte kleur stoot hitte af, wat gunstig is voor de binnentemperatuur, de opbrengst van je zonnepanelen verhoogt en zorgt dat je airco minder energie verbruikt. Bovendien dragen witte daken bij aan het voorkomen van hitte-eilanden in steden.

dakbedekking plat dakdakbedekking plat dak

Toepasbaarheid EPDM dakbedekking

Voordat je de EPDM dakbedekking op je platte dak aanbrengt moet je wel rekening houden met de ondergrond. Maar gelukkig is EPDM dakbedekking toepasbaar op (bijna) alle houtachtige, betonnen en stenen ondergronden. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de lijm, die levert Budgetdak.nl er gewoon bij. Er zijn namelijk meerdere typen EPDM die andere lijmen nodig hebbn. Budgetdak biedt jou een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk pakket met de beste prijs-kwaliteit. We hoeven enkel het dakoppervlak te weten en dan leveren we jou precies de juiste hoeveelheden van de benodigde materialen zoals lijmen.

Overige soorten dakbedekking plat dak

Naast EPDM kunt u ook kiezen voor een bitumineuze dakbedekking. Dit is het welbekende "dakleer". Het is een voordelige dakbedekking, maar het moet wel door een professional aangebracht worden met een brander. Het gaat ongeveer 20-25 jaar mee omdat het door de jaren heen uitdroogt. Meer informatie over bitumen lees je hier

Ook zijn er diverse andere kunststoffen geschikt voor platte daken, zoals PVC. Het voordeel is dat dit in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Maar net zoals bitumen moet het door een professional worden verlijmd, ook kan het prijzig zijn. Het gaat ongeveer 25 jaar mee.

Een groendak, of sedumdak, kan ook gezien worden als een soort dakbedekking. Deze vetplantjes zijn erg duurzaam en enorm gaan lang mee (tot 100 jaar) doordat de plantjes de ondergrond beschermen. Je kunt een groendak zelf aanleggen, hiervoor zijn kant en klare systemen beschikbaar. Het is wel aardig prijzig. De vetplantjes kunnen op vlakke dakbedekking zoals EPDM of bitumen geplaatst worden, of op een kaal betonnen dak. 

Voor kleine platte daken, zoals die van een dakkapel, wordt ook wel gebruik gemaakt van metaal zoals zink of koper. Zink is donkergrijs, en koper kleurt na een tijdje groen. Dit is erg mooi en een blikvanger voor je woning, maar ook prijzig en moet door een vakman aangebracht worden.

Hulp bij je keuze voor dakbedekking voor je plat dak?

Ben je overtuigd van EPDM? Dan moedigen we je van harte aan om de handen uit de mouwen te steken voor het (her)bedekken van jouw platte dak! Met het dak-op-maat pakket van Budgetdak kan iedereen dit. Wil je meer informatie over één van de andere soorten dakbedekkingen voor platte daken? Ons zusterbedrijf Gramsbergen Dakbedekkingen staat voor je klaar voor alle soorten dakbedekking. 

EPDM dakbedekking plat dak  

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Zelf te plaatsen zonder brander
  • Meest complete EPDM-pakket
  • Beste prijs voor A-kwaliteit
  • Enkel Europees EPDM
  • Volledig op maat samenstellen
  • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)