Bitumineuze dakbedekking

Voor het bedekken van een plat dak kan er gekozen worden voor een bitumen dakbedekking. Bitumen is een op aardolie gebaseerde substantie en erg populair in Nederland. Bitumen dakbedekking tref je veelvuldig aan op kantoor-bedrijfspanden, garages, dakkapellen en tuinhuisjes. Bitumen is een halfvast koolwaterstofproduct dat verkregen wordt door het verwijderen van de lichtere fracties uit ruwe aardolie (zoals vloeibaar petroleum gas, benzine en diesel) tijdens het raffinage proces.

Nadelen bitumineuze dakbedekking

Bitumen is een prima product om jouw dak mee te bedekken, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Zo is het slecht bestand tegen UV licht en wordt dit product hard bij vrieskou en zacht bij hitte. De levensduur bitumen is in vergelijking met andere soorten dakbedekking korter.

APP en SBS dakbedekking

Wil je jouw dak laten bedekken met bitumen? Kies dan voor gemodificeerde bitumen zoals APP en SBS dakbedekking. APP en SBS dakbedekking is ontwikkeld in laboratoria en is beter bestand tegen UV licht en verschillende weersinvloeden. Het is verstandig om bitumen dakbedekking aan te laten brengen door een gekwalificeerd bedrijf. Het zelf leggen van bitumen dakbedekking raden wij af, omdat dit product zich moeilijker laat verwerken dan bijvoorbeeld EPDM. Meer informatie over het laten aanbrengen van bitumineuze dakbedekking? Stuur ons een mailtje met daarin jouw vraag. Wij kunnen jou eventueel voorzien van een offerte op maat. De offerte is afkomstig van ons moederbedrijf Gramsbergen B.V. Een dakdekkers bedrijf met veel ervaring, kennis en kunde in huis.

Neem contact op

Wat zijn de andere opties?

EPDM dakbedekking is een prima alternatief voor bitumineuze dakbedekking. EPDM valt onder de kunststofdakbedekking en heeft een levensduur van 50 jaar. Daarnaast wordt er niet met branders gewerkt, dus waar een groot risico voor brandgevaar is (bijvoorbeeld daken die aansluiten op een rieten kap), kan deze dakbedekking dus gemakkelijk worden toegepast.  EPDM is licht van gewicht en is makkelijker te verwerken. Dat maakt EPDM zeer geschikt voor de echte doe-het-zelver. Je kunt zelf makkelijk en snel je dak op maat in onze webshop bestellen.

Hoe werkt het?

De belangrijkste dingen die je moet weten, is de afmeting van het dak en de vorm. We hebben in onze bestelformulier al de meest voorkomende vormen toegevoegd. Je kan ook zien hoe je het dak moet inmeten. Vanaf daar kunt u precies uw dak op maat samenstellen. Van lichtkoepels tot witte dakcoating, er is veel mogelijk! Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u ons altijd een mail sturen naar info@budgetdak.nl

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)