Afdakje of schuur maken, caravan of garagedak renoveren? EPDM dakbedekking is dé oplossing voor platte daken. Of je nu een nieuw dak wilt aanleggen of een oud (bitumen) dak wilt renoveren, met EPDM dakbedekking kan jij het zelf.

Bij Budgetdak.nl koop je een uniek dak-op-maat pakket. Alles wat je nodig hebt, exact op maat. Dus niet betalen voor afval en in één keer klaar. Bovendien staan onze dakdekkers klaar om te garanderen dat jouw project een succes wordt.

 

EPDM dakbedekking op maat

Waarom EPDM dakbedekking?

EPDM is een rubberfolie, het staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Je hebt het in verschillende diktes en verschillende soorten.

Alle EPDM dakbedekking heeft de volgende kenmerken:

  • Levensduur van minimaal 50 jaar (2x zo lang als bitumen)
  • UV bestendig
  • Ongevoelig voor kou en hitte
  • Zeer elastisch (tot 400% rek)
  • Leverbaar tot 1000m2 uit 1 stuk
  • Aan te brengen zonder bijzonder gereedschap of brander

Het laatste punt zorgt dat EPDM niet alleen populair is bij dakdekkers, maar ook voor doe-het-zelf. EPDM dakbedekking kan namelijk verlijmd worden op vrijwel elke ondergrond, of met ballast op het dak worden gehouden. Veel eenvoudiger dan andere soorten dakbedekking, en net zo goed, zo niet beter.

Waar moet je op letten bij EPDM?

Er zijn twee soorten EPDM: Amerikaans en Europees. Ze kennen allebei de bovenstaande eigenschappen, maar Amerikaans EPDM moet voor gebruik goed schoongemaakt worden en tweezijdig verlijmd. Europees EPDM dakbedekking hoeft niet te worden schoongemaakt en kan enkelzijdig verlijmd worden. Bovendien kunnen de lijmen van het ene type, niet voor het andere type gebruikt worden. Hier kun je meer over deze verschillen lezen.

Daarom hebben wij gekozen om alleen Europees EPDM dakbedekking aan te bieden. Het is het makkelijkst en snelst te verwerken. Bovendien bieden wij één type aan met de beste prijs-kwaliteit. Dat is Budgetdak! 

Hoe moet je EPDM dakbedekking aanbrengen?

EPDM aanbrengen is voor iedereen goed te doen. Bovendien krijg je een handleiding geleverd bij je dak-op-maat pakket en kun je jezelf goed voorbereiden met onze videotutorials.

EPDM dakbedekking wordt in de meeste gevallen op het dak gelijmd. EPDM kan op bijna alle ondergronden verlijmd worden, zoals hout, beton, bitumen en isolatieplaten. Dit is wat EPDM zo ideaal maakt voor doe-het-zelf dakbedekking van platte daken.

  1. Begin met een schoon dak: veeg alle losse vuil van het dak en snijd eventueel bitumen tot in de kim weg.
  2. Rol het EPDM folie uit op je dak en laat je het een uurtje rusten. Vervolgens vouw je het EPDM voor de helft terug en lijm je het dakvlak in met een roller en bodemlijm. Vouw het folie terug en druk het aan met een harde roller. Herhaal dit met de andere helft.
  3. Nu is het tijd voor de opstanden en randen. Hier lijm je zowel de ondergrond als het folie in met contactlijm. Wacht eventjes tot de lijm niet meer plakt, en duw de EPDM secuur aan van beneden naar boven. Het zit namelijk direct permanent vast.
  4. Tijd om af te werken! De randen moeten afgekit worden, hemelwaterafvoer bevestigd en daktrim vastgeschroefd. Ook dit zit allemaal in het dak op maat pakket.

Natuurlijk is geen één dak hetzelfde. EPDM kan ook losliggend met ballast aangebracht worden, er kan isolatie aangebracht worden, lichtkoepels en/of witte coating. Wij helpen jou met een dak-op-maat pakket met alles voor jóuw dak.

EPDM dakbedekking op maat van Budgetdak

Budgetdak biedt jouw een unieke manier om je dak zelf te bedekken. Wij bieden ons unieke dak-op-maat pakket met EPDM dakbedekking. Inclusief advies en hulp van onze dakdekkers.

Het enige wat je nodig hebt om jouw dak-op-maat samen te stellen, zijn de maten van je dak. Aan de hand van deze stap voor stap uitleg kun je jouw dak-op-maak EPDM dakbedekking pakket samenstellen.

Vragen? Onze dakdekkers staan voor je klaar om jouw project een succes te maken!