Op zoek naar dakbedekking voor een plat dat voor doe-het-zelf installatie? Bij het installeren van een plat dak is de keuze van dakbedekking cruciaal. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals bitumen, maar EPDM dakbedekking is de beste keuze voor doe-het-zelvers. We leggen je graag uit waarom EPDM zo'n goede keuze is en hoe je het moet aanbrengen! 

Wat is EPDM?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetische rubberen dakbedekking die speciaal is ontwikkeld om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Het materiaal is duurzaam, bestand tegen UV-straling, ozon en extreme temperaturen. EPDM dakbedekking gaat meer dan 50 jaar mee zonder onderhoud of vervanging, waardoor het een ideale keuze is voor platte daken. Het is te installeren zonder speciaal gereedschap of bijzonere technieken, wat het perfect maakt voor doe het zelver.

EPDM heb je in 2 verschillende types, Amerikaans of Europees, wij hebben gekozen om alleen Europees EPDM te leveren. Dit is makkelijker te verwerken, daarom vinden wij dit geschikter als doe het zelf dakbedekking.

dakbedekking plat dak doe het zelf

Waarom EPDM kiezen?

Er zijn vele redenen waarom EPDM de perfecte keuze is als dakbedekking voor een plat dak van de doe het zelver.

Ten eerste is het gemakkelijk te installeren: het materiaal is lichtgewicht en flexibel en kan op bijna elke ondergrond worden bevestigd. Het kan zonder enige vakkennis door een doe-het-zelver worden geïnstalleerd omdat het wordt verlijmd. Bovendien zijn wij er om je te helpen met eventuele vragen tijdens de voorbereiding en uitvoering.

Ten tweede is EPDM dakbedekking duurzaam en bestand tegen de elementen. Het materiaal is bestand tegen UV-straling, ozon, regen en extreme temperaturen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel warme als koude klimaten. Daardoor gaat het meer dan 50 jaar mee met minimaal onderhoud. 

Ten derde is het een voordelige keuze. Doordat je het zelf kan installeren wordt aanzienlijk bespaard, maar ook omdat het materiaal ruim twee keer zo lang mee gaat als de "standaard" bitumen dakleer dakbedekking. 

Ten slotte is EPDM dakbedekking milieuvriendelijk. Het materiaal is recyclebaar en heeft een lage CO2-uitstoot tijdens de productie en het transport door het geringe gewicht. Ook is het uitermate geschikt als basis voor een groendak (ook wel sedumdak). 

Hoe gaat het dakbedekken met EPDM?

Het installeren van EPDM dakbedekking op je platte dak kan gemakkelijk worden gedaan met de onze instructies en het dak-op-maat pakket waar alles in zit wat je nodig hebt. Budgetdak.nl biedt jou uitgebreide instructies voor het installeren van EPDM dakbedekking op onze website met onze video's. Ook ontvang je handige instructies in je pakket. Het proces omvat het leggen van de EPDM-folie op het dak, het verlijmen van het folie of plaatsen van ballast en het plaatsen van de afwerkingen. 

Precies weten hoe het installeren van EPDM stap voor stap gaat? Kijk dan hier.

Dakbedekking voor je plat dak? Doe het zelf met Budgetdak

Als je op zoek bent naar EPDM dakbedekking voor uw platte dak, dan is Budgetdak.nl de juiste keuze. Budgetdak.nl is gespecialiseerd in EPDM dakbedekking op maat. Ons unieke dak-op-maat pakket is écht op de centimeter nauwkeurig en bevat exact de juiste hoeveelheid materialen en lijmen van hoge kwaliteit. Niet betalen voor afval dus! Bovendien leveren we snel in Nederland en België.

Weten wat je allemaal kunt vinden in onze dak-op-maat module? Bekijk hier onze uitgebreide uitleg en stel stap voor stap jouw perfecte pakket samen.