4 onmisbare toebehoren om EPDM vakkundig aan te brengen


Wat heb je nodig voordat je aan de slag gaat met het dak? In dit artikel 4 onmisbare toebehoren.

4 onmisbare toebehoren om EPDM vakkundig aan te brengen

1.       Contactlijm of bevestigers

EPDM kan verkleefd of mechanisch bevestigd worden op de onderliggende dakstructuur. Mechanisch bevestigen kan met schroeven of pluggen. Verkleven is de meest gebruikte methode om EPDM aan te brengen op de onderliggende dakstructuur. Wanneer men naast EPDM ook isolatie plaatst is mechanisch bevestigen aan te raden. De isolatie wordt dan mechanisch bevestigd op de ondergrond. waarna EPDM verlijmd wordt op de isolatie.

2.       Knelstrip

Een knelstrip is vaak een aluminium profiel dat toegepast wordt om bijvoorbeeld EPDM muuropstand aan de muur vast te zetten (fixeren) en een waterdichte aansluiting te maken. Een knelstrip moet tegen waterinloop worden afgekit.

3.       Voorgevormd hoekstuk

Een fabrieksmatig voorgevormde hulpstuk heb je nodig wanneer je EPDM rondom een schoorsteen of lichtkoepel aanbrengt. Een voorgevormd hoekstuk beschikt over dezelfde eigenschappen als het EPDM en is zeer makkelijk te verwerken. In onze webshop vind je voorgevormde hoekstukken onder het kopje: Extra materiaal.

4.       Kit & lijm

Voor het afwerken van de hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en voor het bevestigen van de daktrim gebruik je EPDM kit. Bodemlijm gebruik je voor het bevestigen van het EPDM op het grootste horizontale deel van het dak. Deze lijm breng je alleen aan op de ondergrond. Contactlijm gebruik je voor de laatste 20 cm van de dakrand en opstaande randen. Deze lijm wordt tweezijdig aangebracht.

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)