4 onmisbare toebehoren om EPDM vakkundig aan te brengen

 

4 onmisbare toebehoren om EPDM vakkundig aan te brengen

EPDM toebehoren  Budgetdak toebehoren

Wat heb je nodig voordat je aan de slag gaat met je plat dak? Het is handig om dit vooraf aan te schaffen en klaar te leggen uiteraard. Bij budgetdak hebben we alles wat u nodig heeft te koop. Bestel gemakkelijk online of neem contact met ons op. In dit artikel  omschrijven we 4 onmisbare toebehoren voor EPDM.

EPMD toebehoren 1: Contactlijm of bevestigers

EPDM kan verkleefd of mechanisch bevestigd worden op de onderliggende dakstructuur. Mechanisch bevestigen kan met schroeven of pluggen. Verkleven is de meest gebruikte methode om EPDM aan te brengen op de onderliggende dakstructuur. Wanneer men naast EPDM ook isolatie plaatst is mechanisch bevestigen aan te raden. De isolatie wordt dan mechanisch bevestigd op de ondergrond. waarna EPDM verlijmd wordt op de isolatie. Zowel contactlijm als bevestigers zijn te online te bestellen bij Budgetdak. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag om advies. 

EPDM toebehoren 2: Knelstrip

Een knelstrip is vaak een aluminium profiel dat toegepast wordt om bijvoorbeeld EPDM muuropstand aan de muur vast te zetten (fixeren) en een waterdichte aansluiting te maken. Een knelstrip moet tegen waterinloop worden afgekit. Uiteraard kunt u een knelstrip ook online te bestellen bij Budgetdak.nl

EPDM toebehoren 3: Voorgevormd hoekstuk

Een EPDM toebehoren die je niet kunt missen als je bijvoorbeeld rondom een schoorsteen EPDM aanbrengt is een voorgevoermd hoekstuk. Een fabrieksmatig voorgevormde hulpstuk heb je nodig wanneer je EPDM rondom een schoorsteen of lichtkoepel aanbrengt. Een voorgevormd hoekstuk beschikt over dezelfde eigenschappen als het EPDM en is zeer makkelijk te verwerken. In onze webshop vind je voorgevormde hoekstukken onder het kopje: Extra materiaal.

EPDM toebehoren 4: Kit & lijm

Lijm EPDM  Kit epdm

Voor het afwerken van de hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en voor het bevestigen van de daktrim gebruik je EPDM kit. Bodemlijm gebruik je voor het bevestigen van het EPDM op het grootste horizontale deel van het dak. Deze lijm breng je alleen aan op de ondergrond. Contactlijm gebruik je voor de laatste 20 cm van de dakrand en opstaande randen. Deze lijm moet u tweezijdig aanbrengen. Wilt u hier hulp bij? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook kan het handig zijn om onze instructievideo's te bestuderen, waarin wij verschillende handelingen uitleggen.

Vragen over uw toebehoren voor EPDM

Heeft u vragen over de toebehoren voor EPDM die u nodig bent? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, via de mail, maar ook heel gemakkelijk via WhatsApp. U kunt dan heel gemakkelijk een foto meesturen. Wij kunnen u helpen met alle vragen. 

 

   

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Zelf te plaatsen zonder brander
  • Meest complete EPDM-pakket
  • Beste prijs voor A-kwaliteit
  • Enkel Europees EPDM
  • Volledig op maat samenstellen
  • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)