Extra materiaal

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Desc
Pagina
Pagina

Artikel 1-9 van in totaal 26

Wil je extra materialen bestellen? (andere materialen op aanvraag)

 

Extra materiaal voor EPDM

Bij het leggen van je dakbedekking heb je soms extra materiaal voor EPDM nodig. Dit extra materiaal kun je bijbestellen. Mocht je twijfelen of je het nodig bent of niet, bel dan gerust voor advies.

 

Contactlijm of bevestigers

EPDM kan verkleefd of mechanisch bevestigd worden op de onderliggende dakstructuur. Mechanisch bevestigen kan met schroeven of pluggen. Verkleven is de meest gebruikte methode om EPDM aan te brengen op de onderliggende dakstructuur. Wanneer men naast EPDM ook isolatie plaatst is mechanisch bevestigen aan te raden. De isolatie wordt dan mechanisch bevestigd op de ondergrond. waarna EPDM verlijmd wordt op de isolatie.

 

Knelstrip

Een knelstrip is vaak een aluminium profiel dat toegepast wordt om bijvoorbeeld EPDM muuropstand aan de muur vast te zetten (fixeren) en een waterdichte aansluiting te maken. Een knelstrip moet tegen waterinloop worden afgekit.

 

Voorgevormd hoekstuk

Een fabrieksmatig voorgevormde hulpstuk heb je nodig wanneer je EPDM rondom een schoorsteen of lichtkoepel aanbrengt. Een voorgevormd hoekstuk beschikt over dezelfde eigenschappen als het EPDM en is zeer makkelijk te verwerken. In onze webshop vind je voorgevormde hoekstukken onder het kopje: Extra materiaal.

 

Kit & lijm

Voor het afwerken van de hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en voor het bevestigen van de daktrim gebruik je EPDM kit. Als je kit tekort komt of details op het dak in wilt werken, kun je ‘huis-tuin-en-keuken kit’ bij bestellen (zoals Budgetseal MS kit). Bodemlijm gebruik je voor het bevestigen van het EPDM op het grootste horizontale deel van het dak. Deze lijm breng je alleen aan op de ondergrond. Contactlijm gebruik je voor de laatste 20 cm van de dakrand en opstaande randen. Deze lijm wordt tweezijdig aangebracht. Wil je kit- of lijmresten verwijderen? Dan kun je een product zoals “EPDM multicleaner spuitbus” bestellen.

 

Dakcoating

Dakcoating kun je bestellen om je EPDM dak te coaten. Hiermee kun je je dak reflecterend te maken voor bijvoorbeeld zonnepanelen of zonneboilers. Ook kun je er voor kiezen dit aan te brengen wanneer je warmtedoorslag naar binnen wilt verminderen in de zomer

 

Daktegels

Bij extra materiaal voor EPDM vind je ook een vrij ruim assortiment in tegels. Je kunt er voor kiezen om daktegels bij je bestelling toe te voegen als je nieuwe tegels voor een balkon of dakterras zoekt. Eventueel kun je daktegels gebruiken als vormvaste ballast in de hoeken van daken waar grind op ligt. Dakgrind wordt vaker gebruikt om een dak te ballasten. Een laag van ca. 4cm is nodig om een dak te ballasten. Dit komt neer op twee zakken per m2 dak. Dakgrind kun je eventueel ook gebruiken voor het afvullen/aanvullen van randjes rondom een terrasgedeelte

 

Extra materiaal voor EPDM bestellen?

Hier boven hebben we een groot deel van het extra materiaal voor EPDM, verkrijgbaar op onze webshop, toegelicht. Heb je vragen of zit datgene wat je zoekt niet tussen de producten? Neem dan ten alle tijden contact met ons op!

 • Zelf te plaatsen zonder brander
 • Meest complete EPDM-pakket
 • Beste prijs voor A-kwaliteit
 • Enkel Europees EPDM
 • Volledig op maat samenstellen
 • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)

Onze klanten vertellen

 • 5
  "Na wat levering problemen is dit tot zeer grote tevredenheid opgelost en werd er topkwaliteit materiaal geleverd. 2 soorten goede lijm,voldoende kit, gewoon top! En met de uidelijk werkinstructies prima zelf aan te brengen. Nogmaals mijn complimenten."
 • 5
  "Super bedrijf. Kan ze altijd bellen voor uitleg en fijne producten."
 • 4.9
  "De spullen zijn verwerkt en het veranda dak ligt erop, perfect die rubber dakbedekking. Alles prima gelukt, ziet er super uit en de eerste regenbui heeft hij goed doorstaan, dus alles is lekker dicht. Bedankt voor de service, super!"
 • 5
  "Nu voor de tweede keer hier besteld en weer in 1 dag geleverd. Ook vragen die gesteld werden via whatsapp werden snel beantwoord. Uitstekende service!"
 • 5
  "Fijne website met keuzemodule voor het bestellen van de benodigde materialen. Heb een vraag gesteld via het contact formulier en kreeg snel antwoord. Bij het plaatsen misten we een koppelstukje, dit werd heel snel en netjes opgelost. Fijne service. De plaatsing was ook erg gemakkelijk a.d.h.v. de fimpjes en bijgeleverde instructies."