Heeft EPDM dakbedekking ook nadelen?

EDPM dakbedekking heeft erg veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld wortel vast, goed bestand tegen water, duurzaam in productie, weegt bijna niets en is op veel verschillende manieren in te zetten. Kleven er dan helemaal geen nadelen aan dit product? Ja, maar sommige zijn niet van toepassing op de klant. Omdat we graag informatie willen delen met onze doe-het-zelfers gaan we ze hieronder bespreken.

Verwerkingstemperatuur  boven de 5 graden

De temperatuur speelt een grote rol bij het verwerken van de EPDM dakbedekking. Het is strikt noodzakelijk dat de temperatuur boven de 5 graden is. Onder de 5 graden mag dit dus niet verwerkt worden! Het spreekt dus voor zich dat men voornamelijk in het voorjaar, zomer en herfst het beste het dak kan bedekken.

Luchtvochtigheid moet onder de 80% zitten

Naast temperatuur moet men ook rekening houden met de luchtvochtigheid.  Dit heeft te maken met de lijm die gebruikt wordt bij het bedekken van het dak. Houd dus goed de luchtvochtigheid in de gaten wanneer je op het punt staat te beginnen met het verwerken van de lijm.

De geur

Wanneer je klaar bent met het dak, dan is het goed mogelijk dat je een sterke rubbergeur ruikt. Dit is voornamelijk aanwezig in de eerste paar weken na verwerking. Daarna zal de geur steeds meer afzwakken tot je het niet meer ruikt.

Hanteer een goede opbouw

EPDM is dampdichter dan andere dakbedekkingen. Er zal dus minder vocht door het dak heen komen. Tijdens de bouw moet je dus goed rekening houden met de juiste opbouw. Wanneer je dit niet doet, dan kunnen er eerder problemen onstaan dan bij andere dakbedekkingen!

Nog andere nadelen?

Nee, met de eerder genoemde punten hebben we eigenlijk alle mogelijke nadelen gehad. Zoals al eerder verteld, zijn die nadelen erg situationeel. Hierdoor is EPDM dakbedekking in heel veel gevallen de ideale keuze.

Vragen?

Mocht je na dit stukje nog vragen hebben over de mogelijke nadelen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons vrijblijvend op 06-51221962.

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)