Heeft EPDM dakbedekking ook nadelen?

EDPM dakbedekking heeft erg veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld wortelvast, goed bestand tegen water, duurzaam in productie, weegt het bijna niets en is op veel verschillende manieren in te zetten. Kleven er dan helemaal geen nadelen aan dit product? Ja natuurlijk! Alles heeft zijn voor- en nadelen. Eerlijkheid en service staat bij ons voorop, daarom delen we ze graag zodat je zelf een weloverwogen keuze kan maken.

nadelen EPDM

Verwerkingstemperatuur boven de 5 graden

De temperatuur speelt een grote rol bij het aanbrengen van de EPDM dakbedekking. Het is strikt noodzakelijk dat de temperatuur boven de 5 graden is. Onder de 5 graden is de lijm te taai om te verwerken. Het spreekt dus voor zich dat men voornamelijk in het voorjaar, zomer en herfst het beste het dak kan bedekken. Onder deze temperatuur is de lijm te dik om goed te verwerken.

Luchtvochtigheid moet onder de 80% zitten

Naast temperatuur moet men ook rekening houden met de luchtvochtigheid. Dit heeft te maken met de lijm die gebruikt wordt bij het bedekken van het dak. Houd dus goed de luchtvochtigheid in de gaten wanneer je op het punt staat te beginnen met het verwerken van de lijm. Doe je dit niet, dan verzeept de lijm (een scheikundig proces) en krijg je als gevolg hiervan dat de lijm en het EPDM loslaat.

Hanteer een goede opbouw

EPDM is dampdichter dan andere dakbedekkingen. Er zal dus minder vocht door het dak heen komen. Tijdens de bouw moet je dus goed rekening houden met de juiste opbouw. Wanneer je dit niet doet, dan kunnen er eerder problemen onstaan dan bij andere dakbedekkingen! Lees hier meer over deze opbouw. 

De geur van EPDM

Wanneer je klaar bent met het dak, dan is het goed mogelijk dat je een sterke rubbergeur ruikt. Dit is voornamelijk aanwezig in de eerste paar weken na verwerking. Daarna zal de geur steeds meer afzwakken tot je het niet meer ruikt.

EPDM kan niet tegen chloor

Vaak genoemd als nadeel en absoluut waar, maar naar onze mening verwaarloosbaar. Zolang je geen chloorhoudend zwembad op je platte dak met EPDM dakbedekking zet, valt het wel mee.

EPDM is duurder dan bitumen

Nog een vaakgehoord net-niet-nadeel. Het EPDM materiaal an-sich is iets duurder dan bitumen, maar het gaat wel 2x zo lang mee als bitumen. Reken maar uit.

Nog andere nadelen?

Nee, met de eerder genoemde punten hebben we eigenlijk alle mogelijke nadelen van EPDM gehad. Bovendien zijn de meeste nadelen te voorkomen wanneer de instructies bij het leggen volgt. Hierdoor is EPDM dakbedekking in heel veel gevallen de ideale keuze voor iedereen die op een Budget manier zelf een dak wil bedekken.

Vragen?

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben over de mogelijke nadelen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons vrijblijvend op 06-51221962. Meer weten over EPMD? Op onze blog vind je veel uiteenlopende informatie over EPDM.

 

Overtuigd van EPDM?

Overtuigd dat EPDM de perfecte bedekking is van jouw platte dak? Kies dan voor Budgetdak! Ons unieke dak-op-maat pakket biedt jou de beste prijs-kwaliteit EPDM, in volledig compleet pakket, zonder overtollig EPDM folie of lijm. Bovendien staan onze dakdekkers voor je klaar om samen met jou te zorgen voor een succesvol dakdekproject.

epdm

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Zelf te plaatsen zonder brander
  • Meest complete EPDM-pakket
  • Altijd dakdekkerskwaliteit
  • Enkel Europees EPDM
  • Volledig op maat samenstellen
  • Niet betalen voor afval
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)