EPDM aanbrengen bovenop bitumen

Hoe breng ik EPDM aan op Bitumen? 

Je kunt EPDM op een relatief eenvoudig manier aanbrengen bovenop bitumen dakbedekking. Voor velen zal dit goed nieuws zijn. Het scheelt namelijk enorm in de sloop- en afvoerkosten en het aanbrengen van EPDM is een uiterst duurzame en betrouwbare oplossing om je platte dak voor wel 50 jaar waterdicht te houden. Oude bitumen dakbedekking is vaak taai en zit behoorlijk vastgeplakt aan het dak. Inhakken op de soms centimeters dikke laag kan tot grote beschadigingen van de onderconstructie leiden en is daarom onverstandig als het niet nodig is. Het oude bitumen verwijderen is wel nodig als je houtconstructie beschadigd of rot is. Lees hier hoe je dat het beste aanpakt. Wil je zelf EPDM gaan plaatsen bovenop bitumen? Lees dan zeker de onderstaande tips even door:

Waar moet ik opletten voordat ik EPDM bovenop bitumen aanbreng?

Een van de meest voorkomende fouten is dat men niet rekening houdt met de dakopbouw. Vraag jezelf de volgende zaken af: Is de constructie wel/niet geïsoleerd? Bij een koude dakconstructie is het niet verstandig om EPDM te plaatsen, omdat er temperatuurverschillen binnen en buiten de dakconstructie ontstaan die voor condensvorming zorgen. Veel condens en vocht tussen de oude laag bitumen en nieuwe laag EPDM zorgt voor verzeping van de lijm, waardoor het EPDM loslaat.

TIP: NEEM VOOR ADVIES CONTACT OP MET ONZE ERVAREN DAKDEKKERS. ZIJ HELPEN JOUW OP WEG NAAR HET BESTE EINDRESULTAAT.

welke hemelwaterafvoeren

 

Zorg ervoor dat de bitumen goed droog is

Voor het aanbrengen van EPDM is het van groot belang om ervoor te zorgen dat bitumen goed droog is. Zeker als het bitumen craquelé vertoont kan het dagenlang duren voordat bitumen echt goed droog is. Ook dit zijn voorzorgsmaatregelen om verzeping van de lijm te voorkomen waardoor deze niet goed hecht.

Zorg ervoor dat je dak bezemschoon is

Bitumen dient schoon te zijn voordat EPDM aangebracht wordt. Bezemschoon is voldoende, hierbij is alle losliggende vuil verwijderd. Haal ook mos wat op het dak gegroeid is zoveel mogelijk weg. Eventueel loskomende leischilfers dienen verwijderd te worden.

Bereid je dak voor

Voor de beste hechting van de EPDM wordt de bestaande dakbedekking weggesneden tot in de kim. De kim is de plek waar de verticale/diagonale opgang van de dakrand begint. Schroef hiervoor de bestaande daktrim los en verwijder ook bestaande afwatering en ontluchting. Nieuwe afwatering, ontluchting en daktrimmen kun je gelijk meebestellen met je EPDM dak op maat, handig! Lees hier hoe je jouw dak perfect samenstelt.

Meer informatie over het aanbrengen van EPDM bovenop bitumen

Wanneer je de bovenstaande tips in acht houdt en EPDM op de juiste wijze aanbrengt zal je zien dat EPDM een uiterst duurzame dakbedekking is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien komt er geen brander aan te pas en is het dus veilig te plaatsten. Heb je na het lezen van bovenstaande toch nog vragen over het aanbrengen van EPDM bovenop een bitumen dak? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts hebben jarenlange ervaring met EPDM en alles wat erbij hoort. 

 welke hemelwaterafvoeren welke hemelwaterafvoeren

EPDM aanbrengen bovenop Bitumen

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Zelf te plaatsen zonder brander
  • Meest complete EPDM-pakket
  • Beste prijs voor A-kwaliteit
  • Enkel Europees EPDM
  • Volledig op maat samenstellen
  • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)