EPDM aanbrengen bovenop bitumen

Hoe breng ik EPDM aan op Bitumen? 

Je kunt EPDM op een relatief eenvoudig manier aanbrengen bovenop bitumen dakbedekking. Voor velen zal dit goed nieuws zijn. Het scheelt namelijk enorm in de sloop- en afvoerkosten en het aanbrengen van EPDM is een uiterst duurzame en betrouwbare oplossing om je platte dak voor langere tijd waterdicht te houden. Oude bitumen dakbedekking is vaak taai en zit behoorlijk vastgeplakt aan het dak. Het is dan een flinke klus om de soms centimeters dikke laag te verwijderen. Het inhakken op een dak kan tot grote beschadigingen van de onderconstructie leiden en is daarom onverstandig. Wil je zelf EPDM gaan plaatsen bovenop bitumen? Lees dan zeker de onderstaande tips even door:

Waar moet ik opletten voordat ik EPDM bovenop bitumen aanbreng?

Een van de meest voorkomende fouten is dat men niet rekening houd met de dakopbouw. Vraag jezelf de volgende zaken af: Is de constructie wel/niet geïsoleerd? Bij een koude dakconstructie is het niet verstandig om EPDM te plaatsen, omdat er temperatuurverschillen binnen en buiten de dakconstructie ontstaan die voor condensvorming zorgen. Veel condens en vocht tussen de oude laag bitumen en nieuwe laag EPDM zorgt voor verzeping van de lijm, waardoor de hechteigenschappen verloren gaan.

TIP: NEEM VOOR ADVIES ALTIJD EVEN CONTACT OP MET EEN VAN ONZE DAKEXPERTS. ZIJ HELPEN JOUW OP WEG NAAR HET BESTE EINDRESULTAAT.

Zorg ervoor dat de bitumen goed droog is

Voor het aanbrengen van EPDM is het van groot belang om ervoor te zorgen dat bitumen goed droog is. Zeker als het bitumen craquelé vertoont kan het dagenlang duren voordat bitumen echt goed droog is. Ook dit zijn voorzorgsmaatregelen om verzeping van de lijm te voorkomen.

Zorg ervoor dat je dak bezemschoon is!

Bitumen dient goed schoon te zijn voordat EPDM aangebracht wordt. Bezemschoon dus. Eventueel loskomende leischilfers dienen verwijderd te worden. Houd er rekening mee dat de rand wordt weggesneden tot in de kim voor een betere hechting. Wanneer je de bovenstaande tips in acht houdt en EPDM op de juiste wijze aanbrengt zal je zien dat EPDM een uiterst duurzame dakbedekking is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien komt er geen brander aan te pas en is het dus veilig te plaatsten.

Meer informatie over het aanbrengen van EPDM bovenop bitumen

Heb je na het lezen van bovenstaande toch nog vragen over het aanbrengen van EPDM bovenop een bitumen dak? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts hebben jarenlange ervaring met EPDM en alles wat erbij hoort. 

 

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)