Dakbedekking zelf verwijderen

Wanneer je toe bent aan nieuwe dakbedekking, doordat de huidige bijvoorbeeld beschadigd is, kun je deze zelf gemakkelijk  verwijderen. Dit is niet altijd nodig. EPDM kan ook soms over de huidige dakbedekking gelegd worden, maar veelal is het handiger de huidige dakbedekking te verwijderen. In dit artikel geven je tips omtrent het zelf verwijderen van dakbedekking.

 

Wanneer is het verstandig dakbedekking te verwijderen?

Een situatie waarbij het verstandiger is om oude dakbedekking te verwijderen en daarna de nieuwe dakbedekking aan te brengen is wanneer er reparaties/werkzaamheden aan het dakbeschot of onder constructie uitgevoerd moeten worden. Je hebt dan de meeste kans voor een geslaagde dak reparatie. Je voorkomt andere mankementen hierdoor. Goed, nu we weten dat de oude laag verwijderd moet worden is het verstandig om rekening te houden met de volgende zaken:

Dakbedekking zelf verwijderen? Denk aan het afval!

Moet het afval worden afgevoerd? Dan moet je rekening houden met extra kosten. Oude Mastiek dakbedekking valt bijvoorbeeld onder chemisch afval en dient apart afgeleverd te worden bij het afvaldepot van jouw gemeente. Neem contact op met je gemeente om er zeker van te zijn hoe het afval afgevoerd moet worden. Zorg voor een goede voorbereiding voor het afvoeren van je oude dakbedekking. Op deze manier zorg je er voor dat je direct door kan gaan met het leggen van nieuwe dakbedekking. 

Dakbedekking zelf verwijderen? Hou een stappenplan aan!

Ga niet aan de slag zonder stappenplan! In het wilde weg slopen verhoogt de kans op schade aan het dakbeschot. Pak het verwijderen van de dakbedekking dan ook stapsgewijs aan. Houd rekening met de volgende stappen:

  1. Begin bij het verwijderen van het grind/ tegels of ander dakballast.
  2. Begin daarna pas met het verwijderen van de dakbedekking en eventuele onderlagen in zo klein mogelijke stukken.

Webshops van Budgetdak

Heb je producten nodig voor je nieuwe dak? Bestel deze dan gemakkelijk op onze webshop. Je kunt een geheel nieuw dak op maat bestellen of je kunt losse producten bestellen zoals EPDM, lijm, rollers en zelfs lichtkoepels voor je dak kun je hier gemakkelijk bestellen. Mocht je niet precies weten wat je nodig bent, neem dan contact op en wij helpen je verder. 

Neem contact op

Je bent nu op de hoogte van wanneer het verstandig is om je oude dakbedekking te verwijderen en je weet waar je rekening mee moet houden. Heb je daarnaast nog vragen over het zelf verwijderen van dakbedekking of wil je juist meer weten over het leggen van nieuwe dakbedekking? Neem dan vrijblijvend contact met ons. 

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)