Verschil tussen soorten EPDM lijm

Verschil tussen soorten EPDM lijm

EPDM lijm

Voor het leggen van EPDM heb je lijm nodig. Er zit verschil tussen soorten EPDM lijm. Op deze pagina maken we je wegwijs in de verschillen en geven we je tips voor het bestellen.

Europese EPDM en de soorten lijm

Bij Budgetdak leveren we EPDM met een standaarddikte van 1,2mm. Dit is de zogenaamde Europese EPDM. Een groot voordeel van deze folie is dat de mogelijke oppervlaktes veel groter zijn dan bijvoorbeeld Amerikaanse folie. Je kunt dus op vrijwel alle platte daken een compleet naadloze EPDM dakbedekking plaatsen. Deze Europese EPDM is makkelijk aan te brengen met behulp van twee speciale lijmsoorten: "Budgetdak contactlijm" en "Budgetdak bodemlijm". Deze lijmen koop je hier online. Koop je een compleet dak op maat? Dan leveren we je exact de juiste hoeveelheid lijm, dat scheelt afval, en kosten.

Welke EPDM lijm heb ik nodig?

Bij Budgetdak verkopen we alleen EPDM lijm die de past bij Europees EPDM folie. Zo maken wij de keuze voor jou makkelijk een overzichtelijk en ben je gegarandeerd van een dak wat lang blijft liggen.

EPDM lijm: contactlijm 

Contactlijm gebruik je bij Europese EPDM alleen voor randen en opstanden. Contactlijm is een EPDM lijmsysteem waarbij de lijm op zowel de ondergrond als de EPDM dakbedekking moet worden aangebracht. De verbinding wordt tot stand gebracht als beide lijm oppervlakken met elkaar in contact worden gebracht. Indien slechts op één van de onderdelen contactlijm wordt aangebracht, zal er nooit een verbinding tot stand komen.

EPDM lijm: bodemlijm

Bodemlijm uiteraard voor de bodem, ofwel het vlakke oppervlak. Bodemlijm is NIET geschikt voor het lijmen van EPDM op opstaande randen, rondom schoorstenen en lichtkoepels. Bodemlijm blijft namelijk langer week/zacht dan contactlijm en kan hierdoor het EPDM laten glijden, wat niet de bedoeling is. Dit is een EPDM lijmsysteem waarbij de lijm enkel en alleen op de ondergrond wordt aangebracht. Deze lijm kan op vele soorten ondergronden worden aangebracht zoals bitumen, hout, bepaalde soorten isolatieplaten of beton en laat zich zeer snel verwerken doordat alleen de ondergrond gelijmd hoeft te worden. Na het aanbrengen van de lijm kan het EPDM aangebracht worden.

Het voordeel van Europese EPDM in combinatie met beide lijm soorten is dat schoonmaken of het aanbrengen van een primer niet noodzakelijk is.

EPDM lijm bestellen

Verwerking van EPDM lijm

Om de kwaliteit van EPDM en de lijm te garanderen is het verstandig om EPDM te plaatsen onder de volgende weersomstandigheden:

  • Boven de 5 graden
  • Bij een droog weertype (maximale luchtvochtigheid 80%) Tip: kijk bij weerstations voor een actuele weergave van de luchtvochtigheid. Op zonnige dagen kan de luchtvochtigheid namelijk ook zeer hoog zijn.

 

EPDM lijm kopen

Via onze website kun je eenvoudig EPDM lijm kopen. Zowel contact- als bodemlijm bestel je eenvoudig via onze dak op maat module(punt 8: extra materiaal) in de gewenste hoeveelheid. Wil je weten hoeveel lijm je ongeveer nodig hebt voor jouw dak? Bij alle lijmsoorten en daktotaalpakketten op onze website wordt het verbruik duidelijk aangegeven. Neem bij aanvullende vragen contact op via info@budgetdak.nl.


Tip: Voor het verlijmen van grote oppervlakten is Budgetdak EPDM contactlijm ook verkrijgbaar in een drukvat van 17 liter. In combinatie met een slang en pistool kun je eenvoudig de contactlijm spuiten en goed verdelen over het oppervlak. Makkelijk in gebruik en zeer snel om de klus te klaren! Met de inhoud van dit drukvat kun je circa 80 m² lijmen.

 

Vragen?

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)