Het verwerken van EPDM in de winter

EPDM verwerken in de winter?

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om EPDM te verwerken in de winter. Het korte antwoord: ja, dit kan. Maar er zijn wel 2 extreem belangrijke voorwaarden om rekening mee te houden. Anders krijg je geen goed resultaat. We vertellen het je hieronder. 

EPDM dakbedekking wordt meestal aangebracht van het voorjaar tot en met het najaar. Sowieso is het noodzakelijk dat het dak droog is voor je EPDM aanbrengt. Maar ook andere winterse omstandigheden zorgen er voor dat de winter het minst populaire seizoen is voor dakdekken.

Hier moet je op letten

Om EPDM te verwerken in de winter, moet aan 2 belangrijke voorwaarden worden voldaan.

Wanneer het te koud is, dan kan de lijm waarmee je de EPDM dakbedekking verlijmt, niet goed drogen. Wanneer de lijm niet kan drogen, dan zorgt dit voor problemen rondom het uitharden van de lijm. Het hecht niet goed, waardoor je bijvoorbeeld luchtbellen kan krijgen onder het EPDM rubber. Let er dus goed op. Het is belangrijk om te vermelden dat onder de 5 graden geen EPDM mag worden verwerkt.

Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijkl! Onder de 80% luchtvochtigheid kan er EPDM worden verlijmd. Boven de 80% mag EPDM niet worden verwerkt! Hoe weet je hoe hoog de luchtvochtigheid is? Dit kun je bekijken op een weerstation. Heb je die niet? Dan kun je het simpelweg online opzoeken. 

Conclusie

Mocht je dus in de winter EPDM dakbedekking willen aanbrengen, dan kan dat. Maar, je moet hierbij wel dus rekening houden met de temperatuur en dat het lang genoeg droog is geweest. Gelukkig zijn er genoeg dagen in de winter waarin het droog is en dat de temperatuur boven de 5 graden is. EPDM dakbedekking in de winter aanbrengen duurt, net als normaal, ongeveer 1 dag en is prima te doen. Zorg dat de ondergrond droog en bezemschoon is en je kunt aan de slag.

TIP: Als je in de winter EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dan is de lijm door de temperatuur net wat dunner en daarmee makkelijker aan te brengen en te verspreiden. 

Meer tips over het leggen van je dak? Vind ze op onze blogpagina. Lees hier bijvoorbeeld meer over dakonderhoud.

Vragen?

Nog steeds vragen over een dak bedekken in de winter? Neem dan contact met ons op via het formulier, of bel ons vrijblijvend op 06-51221962.

welke hemelwaterafvoeren welke hemelwaterafvoeren

EPDM verwerken in de winter

 

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)