Sedumdak doe het zelf

Een sedumdak zelf plaatsen? Sedum dakbedekking wordt ook wel een groen of sedumdak genoemd. Een sedumdak is bedekt met een speciale soort vetplanten. Hiermee draag je bij aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Daarnaast gaat sedum dakbedekking twee tot drie keer langer mee dan gewone dakbedekking.

Sedumdaken zijn harstikke duurzaam

Sedumdaken worden steeds populairder. En daar zijn genoeg redenen voor. Lees hier onder alle voordelen die een sedumdak geniet!

Groen biedt ontspanning en minder stress aan

Groene daken dragen bij aan een gezonde en prettige leefomgeving, verminderen stress en verbeteren de tevredenheid en gezondheid. Iedereen wordt blijer van het zien van een groene omgeving, in plaats van grijs.

Verkoeling in de zomer

Sedumdaken blijven in de zomer koeler dan bijvoorbeeld bitumen daken. Hierdoor blijft het in het gebouw koeler waardoor er geen of minder airconditioning nodig is en tevens zorgt uw dak voor een temperatuurverlaging rondom het pand. Dankzij dit koelere dak is ook het rendement van zonnepanelen groter en verlaagt u uw energiekosten.

Sedum dakbedekking gaat langer mee

Doordat groene daken koel blijven en het onderliggende dak beschermen tegen direct zonlicht, verlengen ze de levensduur van het dak. Het dak gaat twee tot drie keer langer mee.

Absorbeert regenwater

Bij grote hoeveelheid regen kan het riool overbelast worden. Het groene dak absorbeert dit regenwater en houdt het vast, zodat riolen ontzien worden. Daarnaast blijft het grondwaterpeil stabiel.

Hogere waarde

Bovendien geven de sedum planten een bijzonder mooie uitstraling aan uw dak. Dit kan resulteren in een hogere taxatiewaarde bij verkoop.

Biodiversiteit neemt toe

De leefomgeving van vogels, vlinders en insecten wordt bevorderd door groene daken, waardoor de biodiversiteit toeneemt en het leefgebied van bedreigde soorten wordt vergroot. Ook neemt de begroeiing CO2 en zware metalen op, wat de kans vervuild hemelwater vermindert.

Rustigere omgeving

Een hard dak reflecteert geluid, terwijl een zacht, groen dak geluid juist absorbeert. Dit zorgt ervoor dat het in de omgeving minder luid en onrustig wordt.

Sedumdak doe het zelf

EPDM dakbedekking is een veel gekozen ondergrond voor het plaatsen van een groendak. EPDM vraagt nauwelijks onderhoud, is wortelwerend en heeft een uitzonderlijk lange levensduur.In onze webshop kun zelf jouw EPDM dak samenstellen. Wij geven hier tips over hoe je het dak het beste kunt inmeten. Voor vragen over het plaatsen van een groendak kun je het beste contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij helpen jou graag verder.

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Zelf te plaatsen zonder brander
  • Meest complete EPDM-pakket
  • Beste prijs voor A-kwaliteit
  • Enkel Europees EPDM
  • Volledig op maat samenstellen
  • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)