plat dak renoveren

Een plat dak renoveren gaat gemakkelijk en snel dankzij Budgetdak. Je hoeft alleen maar het aantal vierkante meter van jouw dak te bepalen, inclusief de hoogte en de breedte van de dakrand, en je ontvangt direct een offerte. Zo simpel is het!

Lekkage plat dak

Last van een lekkage? Ongemerkt slaat de slijtage toe en dat merk je al snel aan vochtplekken op het plafond. Je wint her en der advies in en vraagt prijsopgaves aan, maar nergens vind je scherpere prijzen dan bij Budgetdak! Wij garanderen een snelle levering en je krijgt altijd vakkundig advies voordat je zelf het platte dak gaat renoveren.

Een plat dak renoveren met EPDM

Wij leveren als basis EPDM rubber. EPDM is breed toepasbaar en voor veel daken geschikt (en zeer geschikt voor een eigenhandige plat dak renovatie). Bovendien is EPDM zeer gebruiksvriendelijk, duurzaam en biedt het de mogelijkheid tot recyclen. Je ontvangt altijd een uitgebreide handleiding zodat het plaatsen van de nieuwe dakbedekking makkelijk en vlekkeloos verloopt! Voor het beste resultaat moet je de EPDM-rubberen dakbedekking op een droge dag plaatsen.

Stappenplan plat dak renoveren

 1. Voordat je kunt beginnen met het leggen van EPDM dakbedekking moet het platte dak schoon, droog en stofvrij zijn.
 2. Wanneer de ondergrond in orde is kun je beginnen met uitrollen. Als de volledige oppervlakte bedekt is, moet dit eerst 30 minuten blijven rusten.
 3. Vervolgens sla je op de korte zijde ongeveer 40cm van het materiaal terug en klap je het membraan dubbel.
 4. Nu is het tijd om de lijm aan te brengen. Breng de lijm aan op het dakoppervlak en het membraan. Laat dit 5 minuten drogen. Vouw vervolgens het membraan spanningsloos terug. Rol het rustig en plat over het oppervlak. Veeg het gelijmde gedeelte daarna rustig aan met een zachte bezem. Doe dit vanuit het midden naar de rand. Voor de randjes kun je onze speciale aandrukrol gebruiken.
 5. Tot slot: de dakranden. Lijm hiervoor eerste de kale dakranden en het gelegde membraan in. Daarna breng je een lijmlaag aan op het te leggen membraan. Laat ook nu de lijm eerst 5 minuten drogen. Druk vervolgens het membraan in de hoek aan. Vouw daarna het membraan over de dakrand. Bij een plat dak renovatie ontvangt u van ons altijd een handige handleiding.

Niet zo ervaren?

Wij kunnen het platte dak ook voor jou renoveren. Onze ervaren en geschoolde monteurs helpen graag! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kosten plat dak renoveren

Weet je hoeveel vierkante meter je nodig hebt voor een plat dak renovatie? Vul de gegevens in op onze site en lees direct wat de kosten zijn! Doorloop ons stappenplan en houd de kosten in eigen hand door items aan en uit te vinken.

Meer weten over onze producten & diensten?
 • Zelf te plaatsen zonder brander
 • Meest complete EPDM-pakket
 • Beste prijs voor A-kwaliteit
 • Enkel Europees EPDM
 • Volledig op maat samenstellen
 • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)