EPDM dakbedekking in de winter aanbrengen? Kan dat?

Vandaag is de winter officieel begonnen. Daarnaast is het ook de kortste dag van het jaar! De temperatuur is al een tijdje aan het dalen en we hebben zelfs al kans op sneeuw.

Wij krijgen vaak te horen of het mogelijk is om dakbedekking in de winter aan te brengen. Hoewel dit mogelijk is, zal er rekening moeten worden gehouden met verschillende dingen tijdens de aanleg van het dak. Hieronder zullen we uitleggen waar men het beste op kan letten.

Let op de temperatuur!

Wanneer het te koud is, dan kan de lijm waarmee je de EPDM dakbedekking verlijmt, niet goed drogen. Wanneer de lijm niet kan drogen, dan zorgt dit voor problemen rondom het uitharden van de lijm. Let er dus goed op. Het is belangrijk om te vermelden dat onder de 5 graden geen EPDM mag worden verwerkt. Daarbij speelt de luchtvochtigheid ook een grote rol! Onder de 80% luchtvochtigheid kan er EPDM worden verlijmd. Boven de 80% mag EPDM niet worden verwerkt! 

Mocht je dus in de winter dus willen beginnen met je dak. Dat kan, je moet hierbij wel dus rekening houden met de temperatuur en dat het droog is. Gelukkig zijn er genoeg dagen in de winter waarin het droog is en dat de temperatuur boven de 5 graden is.

TIP: Als je in de winter EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dit werkt namelijk aanzienlijk handiger vanwege de dikte van de EPDM lijm.

Vragen?

Nog steeds vragen over een dak bedekken in de winter? Neem dan contact met ons op via het formulier, of bel ons vrijblijvend op 06-51221962.

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Geen brander nodig
  • Alles in 1 pakket geleverd
  • Betaalbare topkwaliteit
  • EPDM-rubber uit 1 stuk
  • Online samenstellen + bestellen
  • Makkelijk zelf te plaatsen
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)