EPDM dakbedekking in de winter aanbrengen

EPDM dakbedekking in de winter aanbrengen?

De Hollandse winter kan er elke dag weer anders uit zien. Wat brengt het weer vandaag, natte sneeuw, zon, regen? Bij mooi winters weer heb je misschien zin om in de tuin aan de slag te gaan. En misschien wel te klussen. In de frisse winterzon je dakbedekking vervangen misschien?

"Kan ik EPDM dakbedekking in de winter aanbrengen?" is een vraag de we in dit seizoen vaak gesteld krijgen. Hoewel dit mogelijk is, zal er rekening moeten worden gehouden met verschillende dingen tijdens de aanleg van het EPDM dak om te zorgen dat je resultaat krijgt waar je blij van wordt. Hieronder zullen we uitleggen waar men het beste op kan letten.

Hier moet je op letten

Als je EPDM dakbedekking wil aanbrengen in de winter, dan kan dat. Er zijn echter 2 belangrijke dingen waar je op moet letten!

Wanneer het te koud is, dan kan de lijm waarmee je de EPDM dakbedekking verlijmt, niet goed drogen. Wanneer de lijm niet kan drogen, dan zorgt dit voor problemen rondom het uitharden van de lijm. Het hecht niet goed, waardoor je bijvoorbeeld luchtbellen kan krijgen onder het EPDM rubber. Let er dus goed op. Het is belangrijk om te vermelden dat onder de 5 graden geen EPDM mag worden verwerkt.

Daarbij speelt de luchtvochtigheid ook een grote rol! Onder de 80% luchtvochtigheid kan er EPDM worden verlijmd. Boven de 80% mag EPDM niet worden verwerkt! Hoe weet je hoe hoog de luchtvochtigheid is? Dit kun je bekijken op een weerstation. Heb je die niet? Dan kun je het simpelweg online opzoeken. 

Conclusie

Mocht je dus in de winter EPDM dakbedekking willen aanbrengen, dan kan dat. Maar, je moet hierbij wel dus rekening houden met de temperatuur en dat het lang genoeg droog is geweest. Gelukkig zijn er genoeg dagen in de winter waarin het droog is en dat de temperatuur boven de 5 graden is. EPDM dakbedekking in de winter aanbrengen duurt, net als normaal, ongeveer 1 dag en is prima te doen. Zorg dat de ondergrond droog en bezemschoon is en je kunt aan de slag.

TIP: Als je in de winter EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dan is de lijm door de temperatuur net wat dunner en daarmee makkelijker aan te brengen en te verspreiden. 

Vragen?

Nog steeds vragen over een dak bedekken in de winter? Neem dan contact met ons op via het formulier, of bel ons vrijblijvend op 06-51221962.

welke hemelwaterafvoeren welke hemelwaterafvoeren

 

Meer weten over onze producten & diensten?
  • Zelf te plaatsen zonder brander
  • Meest complete EPDM-pakket
  • Beste prijs voor A-kwaliteit
  • Enkel Europees EPDM
  • Volledig op maat samenstellen
  • Advies van dakdekkers
 
Edisonstraat 9
8861 NA Harlingen
Route (Googlemaps)
Tel : 06-51221962
Fax: 0517-452511
Mail: info@budgetdak.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: van 8-16 uur
(Of open op afspraak)