Welke lichtkoepel moet ik kiezen?

Een lichtkoepel zelf plaatsen of vervangen in je woning, schuur, kantoor, etc. kan het beste wanneer je werkzaamheden aan het plat dak verricht. Dit, omdat het plaatsen van een lichtkoepel ervoor zorgt dat je jouw dak aardig onder handen neemt. Dan kan het net zo goed allemaal in één keer toch?

 Functie van een lichtkoepel kiezen

Waarom zou je voor een lichtkoepel kiezen? Een lichtkoepel draagt bij aan een beter klimaat in uw woning, schuur, bedrijf, etc. Door een lichtkoepel te plaatsen komt er meer daglicht in uw woning en dat is goed voor je gezondheid. Heb je een kamer waar je niet graag verblijft, simpelweg omdat het daar erg donker is? Dan kun je zelf een lichtkoepel plaatsen om hier verandering in te brengen.  

Lichtkoepel met ventilatiefunctie

Nog een reden om te kiezen voor een lichtkoepel is, omdat het ook een mogelijkheid geeft om meer te ventileren in een ruimte, wanneer je tenminste kiest voor een lichtkoepel met ventilatie-functie. Dit draagt bij aan je gezondheid en een beter leefklimaat: frisse lucht én het voorkomen van vocht- en schimmelproblemen.

Welke lichtkoepel moet ik kiezen?

Maar welke lichtkoepel moet je kiezen voor je situatie?

  • Heb je een garage of een schuur? Dan kun je gerust kiezen voor een enkelwandige lichtkoepel.
  • Wil je een lichtkoepel plaatsen op het dak van je uitbouw, opbouw of aanbouw? Dan is een dubbelwandige lichtkoepel verstandiger. Dit bespaart nogal wat stookkosten.
  • Wil je meer lichtinval én meer ventileren? De lichtkoepels met opstanden zijn geschikt voor meer lichtinval en om een ruimte te kunnen ventileren.

Hier vindt u alle lichtkoepels 

Plaats zelf je gekozen lichtkoepel

Voordat je de lichtkoepel kunt plaatsen, bepaal je eerst de plek waar hij moet komen. Je tekent het gat (de opstandmaat) haaks af op het dakbeschot en zorgt ervoor dat al het voorbereidend werk vervolgens gedaan wordt. Denk aan het op maat maken van de opening. 

Nadat de opening op maat is gemaakt kan de lichtkoepel geplaatst worden en de EPDM dakbedekking tegen de randen van de koepel worden vastgeplakt, zodat deze geheel waterdicht zal zijn.

Wij helpen je bij het kiezen en plaatsen van een lichtkoepel

Wanneer je een lichtkoepel bestelt bij Budgetdak.nl krijg je altijd een duidelijke handleiding, waarin je dit allemaal kunt nalezen.

Wil je van tevoren weten wat er bij komt kijken om een lichtkoepel zelf te plaatsen? Bekijk dan onze tutorial over het plaatsen van een lichtkoepel: Tutorial - plaatsen van een lichtkoepel

Vragen over lichtkoepels

Heb je nog vragen over een lichtkoepel kopen bij Budgetdak.nl? Bijvoorbeeld welke lichtkoepel is geschikt voor je dak? Daar willen we je uiteraard altijd advies over geven. Neem contact met ons op als je graag advies op maat wilt. Ook kunnen we je verdere instructies geven over het plaatsen van een lichtkoepel, voordat je een bestelling doet.