Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn?

EPDM dakbedekking wordt vanwege haar unieke producteigenschappen veelvuldig toegepast als dak afdichting bij platte en licht hellende daken. EPDM is extreem flexibel, blijvend elastisch en dun. EPDM dunner dan traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals roofing, maar dit biedt voordelen. Hoe dik moet de EPDM dakbedekking zijn voor jouw dak?

 

 

Voordelen van het dunne EPDM

Het is voor de leek soms moeilijk voor te stellen dat een dun laagje EPDM dakbedekking voor complete waterdichtheid zorgt bij een plat of licht hellend dak. De dikte zegt dus niet altijd alles over de kracht en bestendigheid van het betreffende materiaal. EPDM dakbedekking kan door deze dikte snel en eenvoudig worden aangebracht en hoeft het niet in meerdere lagen op het dak te worden gebrand. Dit resulteert in een snellere installatie, hogere veiligheid en bespaart kosten.

Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn voor jouw dak?

Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn voor jouw dak? Dat is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de eisen die je stelt aan de dakbedekking. Hoe dikker de door jouw gekozen EPDM folie, hoe kleiner bovendien de kans dat je dakbedekking doorgeprikt wordt door een scherp voorwerp. Wil je het dak belopen? Wil je in de toekomst zonnepanelen aanschaffen? Wil je airconditioning in je gebouw plaatsen? Dan is de variant van 1,20 mm in veel gevallen verstanding. Ga je het dak niet of nauwelijks belopen? Dan is dit niet per se nodig, maar blijft het van belang dat je de folie goed aanbrengt volgens de instructies.

Toch een gaatje?

EPDM dakbedekking scheurt niet snel door de elasticiteit en gaat ook bij regelmatig gebruik vele decennia mee. En verschijnt er toch een gaatje? Dan is het afdichten met onze EPDM kit een snelle en gemakkelijke oplossing.

 

Vragen over hoe dik EPDM dakbedekking moet zijn in jouw situatie?

 

Heb je nog vragen over hoe dik de EPDM dakbedekking moet zijn in jouw situatie, die je kunt kiezen in onze tool 'dak op maat'? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zitten al tientallen jaren in het dakdekkersvak, dus kunnen je sowieso helpen met alle vragen.