Wat zijn de gevolgen van warm weer voor je EPDM dak?

 

Je dak heeft veel te verduren, door het hele jaar heen. De verschillende seizoenen maakt je dak allemaal mee in haar ruigste vorm. Storm, regen en sneeuw. Allemaal factoren die de levensvatbaarheid van je dak beïnvloeden. Maar hoe zit dat nou met warm weer of hittegolven? Omdat EPDM dakdebekking voornamelijk gebruikt wordt voor platte daken, gaan we het ook over platte daken hebben. Bij warme / hete temperaturen, 30 graden Celsius, droogt het dak uit en ontstaat er schade aan het dak. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder hieronder!

Warm weer en EPDM

Warme, droge zomerdagen zijn vaak niet optimaal voor platte daken. Dit komt ook doordat deze daken over het algemeen gelegd worden met bitumen of EPDM en in de meeste gevallen is dit zwart van kleur. Zwarte daken absorberen de warmte, in plaats van reflecteren, waardoor je dak behoorlijk heet kan worden. Wanneer het dak uitdroogt kan er schade ontstaan. Omdat in Nederland het ene moment de zon kan schijnen en op het andere moment de regen met bakken uit de lucht komt vallen, is het erg verstandig om vaak je platte dak te controleren op beschadigingen. Je wilt natuurlijk geen lekkage riskeren. Mocht de kwaliteit heel erg achteruit gaan, dan is het verstandig om een dakdekker in te schakelen, of als je een beetje handig bent, het zelf doet, met onze EPDM dakpakketten op maat. Er is echter ook een oplossing om ervoor te zorgen dat je platte dak het zonlicht gaat reflecteren.

Witte EPDM dakcoating

Je kunt de levensduur van je dakbedekking verlengen door witte dakcoating aan te brengen op je platte dak. Dit kan je doen met behulp van rollers. De coating is reflecterend en zorgt voor een verkoelend effect van het binnenklimaat in het gebouw. Het dak wordt minder snel heet tijdens warm weer en zal dus minder snel scheuren door de hitte. Met zonnepanelen op het dak vergroot je het rendement van de zonnepanelen. Maak ook gebruik van de vierkante meters van jouw dak en bestel witte dakcoating via onze webshop.

 

Voer tijdens warm weer ook EPDM controle uit

Zowel een koude strenge winter als een droge hete zomer kan voor schade aan het dak zorgen. Om schade door de hitte tegen te gaan, is het ook mogelijk om witte dakcoating aan te brengen op het platte dak. Hierdoor trekt het dak minder hitte aan, en zal deze minder snel uitdrogen. Verder kan je regelmatig een controle uit laten voeren door een dakdekker of jezelf om problemen te voorkomen.

Heb je nog vragen over je EPDM dak tijdens warm weer?

Heb je nog vragen over je EPDM dak tijdens warm weer? Je kan altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Of je kan ons een bericht sturen naar: info@budgetdak.nl