EPDM lijm online kopen

Een onderdeel van ons ‘dak op maat’ tool is EPDM lijm. Dit kunt u online kopen bij uw EPDM op maat.  U kunt niet zonder. Daarom verkopen wij dit gemakkelijk door middel van onze ‘dak op maat’ tool. In deze tool kunt u de volumes kopen die bij uw dak passen óf u kunt EPDM lijm als los product kopen in onze webshop. Wij verkopen contactlijm en bodemlijm (voor Europese folie).

 

Hoe gaat het in z’n werk

Een ‘dak op maat’ pakket wordt (mits ingevuld bij de bevestiging in stap 2) met voldoende lijmen afgeleverd. Indien u de lijm los wilt bestellen of extra dakvlaklijm wilt ontvangen kunt u dat doen bij ‘lijmen’ op onze webshop. U kunt daar uw behoefte invullen.

  • Voor bodemlijm geldt: één blik heeft een inhoud van 10 liter. Dit is genoeg voor ca. 65 á 70 m2 dakvlak. 
  • Voor contactlijm geldt: één blik heeft een inhoud van 10 liter. Dit is genoeg voor ca. 60 tot 70 m1 dakrand van ca. 30 tot 40 cm breed.
  • Een aanvullend product tussen onze EPDM lijmen is: BudgetBond Plus drukvat spuitlijm. Dit is een contactlijm in een drukvat van 17 liter. Dit is zeer ideaal voor het verlijmen van grote oppervlakten. In combinatie met een slang en pistool kun je eenvoudig de contactlijm spuiten en goed verdelen over het oppervlak. Makkelijk in gebruik en zeer snel om de klus te klaren! Met de inhoud van dit drukvat kun je circa 80 m² lijmen.

 

EPDM contact- of bodem lijm kopen

Contactlijm gebruikt u uitsluitend voor randen en opstanden. Contactlijm is een EPDM lijmsysteem, waarbij u de lijm op zowel de ondergrond als de EPDM dakbedekking moet aanbrengen. De verbinding wordt tot stand gebracht als beide lijmoppervlakken met elkaar in contact komen. Indien slechts op één van de onderdelen contactlijm wordt aangebracht, zal er nooit een verbinding tot stand komen.

Bodemlijm is een EPDM lijmsysteem, waarbij de lijm enkel en alleen op de ondergrond wordt aangebracht. Deze lijm kan op heel veel soorten ondergronden worden aangebracht:

  • bitumen,
  • hout,
  • isolatieplaten

Bodemlijm laat zich zeer snel verwerken, doordat alleen de ondergrond gelijmd hoeft te worden. U brengt eerst het lijm aan, daarna kan het EPDM aangebracht worden. Bodemlijm is NIET geschikt voor het lijmen van EPDM op opstaande randen rondom schoorstenen en lichtkoepels. Waarom is dit niet geschikt? Deze lijmsoort blijft langer week, waardoor de EPDM kan gaan glijden, wat niet de bedoeling is.

 

Ik heb online EPDM lijm besteld, en nu?

U heeft uw ‘dak op maat’ pakket binnen, of u heeft uw losse bestelling met EPDM lijm binnen. Wat nu? Om de kwaliteit van dakbedekking en het lijm te garanderen is het verstandig om EPDM te plaatsen onder deze weersomstandigheden: boven de 5 graden én bij een droog weertype (maximale luchtvochtigheid 80%). Kijk bij weerstations voor een actuele weergave van de luchtvochtigheid. Op zonnige dagen kan de luchtvochtigheid namelijk wel hoog zijn.

Neem bij aanvullende vragen contact op via info@budgtedak.nl of door telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer 06-23394219