• LeveringLevering binnen 2-4 werkdagen
  • NL -  BEWij leveren in heel Nederland én België
  • MailVragen? Binnen 2 uur krijg je een reactie
  • iDealiDeal, overschrijven of gewoon afhalen


Water op plat dak

Schoon water op een EPDM dak is meestal geen probleem. Het wordt echter een ander verhaal als er over de gehele oppervlakte van het dak een laag water blijft staan van +/- 2 centimeter of als er een grote plas stilstaand water op het dak blijft staan en het water niet weg kan komen.

Water op plat dak

Hemelwaterafvoeren

Om schade aan het dak te voorkomen is het verstandig om het water goed af te voeren door hemelwaterafvoeren te plaatsen. Je kunt hemelwaterafvoeren eenvoudig en snel via onze webshop bestellen. Zijn de hemelwaterafvoeren juist geplaatst, maar blijft er nog steeds water op het dak staan? Controleer of de afvoeren niet worden belemmerd door mos, bladeren of takjes. 

Gevolgen van water op een platte dak

Situatie 1: Blijft er water op één plek staan en kan dat water niet wegstromen? Dan kan er schade aan de dakconstructie ontstaan doordat deze plek naar verloop van tijd de dakconstructie kan verzwakken. Bij een fikse regenbui bestaat de kans dat het dak juist op deze plek kan inzakken en dat is natuurlijk iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen!

Situatie 2: Beschik je over een dak van meer dan 24 vierkante meter en blijft er een laag water van 2 centimeter op staan? De kans is groot dat dit waterbad een hoop beesten aantrekt en dat er op den duur planten in gaan groeien. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit voor rommel en overlast kan zorgen. Nadeel is ook dat er bij vorst scheuren kunnen ontstaan bij de dakrand.

Is een van de bovenstaande situaties herkenbaar voor jou? Schakel dan direct een expert in om tot een geschikte oplossing te komen. Niet zeker of de situatie op jouw dak gevolgen kan hebben op langer termijn? App ons een foto van jouw dak via WhatsApp of mail de foto naar info@budgetdak.nl. Tijdens werkdagen krijg je binnen 2 uur een reactie terug!

  

budgetdak.nl

 

budgetdak.nl

 

 

  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
Onze service

Goedkoop, Snel & Goed