• LeveringLevering binnen 2-4 werkdagen
  • NL -  BEWij leveren in heel Nederland én België
  • MailVragen? Binnen 2 uur krijg je een reactie
  • iDealiDeal, overschrijven of gewoon afhalen


Soorten dakbedekking plat dak

Soorten dakbedekking plat dak

Er bestaan veel verschillende soorten dakbedekkingen geschikt voor een plat dak.  Op deze pagina behandelen we een paar verschillende soorten dakbedekking.

Basis dakbedekking is EPDM rubber

De dakbedekking van Budgetdak heeft als basis EPDM rubber. EPDM staat voor ethyleen-propyleen-dieen-monomeer. EPDM dakbedekking biedt vele voordelen zoals een lange levensduur (tot wel 50 jaar!), een hoge elasticiteit, is waterdicht en makkelijk te verwerken en dus zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het materiaal ook nog eens recyclebaar. Kortom: de perfecte dakbedekking voor een jouw dak!

Duurzaam EPDM rubber

Door de duurzaamheid van EPDM rubber wordt er een levensduur bereikt van meer dan 50 jaar. Zo hoef je de dakbedekking dus niet snel opnieuw te vervangen. EPDM rubber is wortelvast en rotbestendig, ongevoelig voor zure regen en UV-straling en is bovendien enorm veerkrachtig. De dakbedekking heeft namelijk een elasticiteit van maarliefst 400%. Voordat je de EPDM dakbedekking op je platte dak aanbrengt moet je wel rekening houden met de ondergrond. EPDM dakbedekking kan worden toegepast op alle soorten isolatiematerialen, met uitzondering van steenwol. 

Toepasbaarheid EPDM dakbedekking

Verder is de EPDM dakbedekking toepasbaar op (bijna) alle houtachtige, betonnen en stenen ondergronden. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de lijm, die levert Budgetdak.nl er gewoon bij. Wij weten precies hoeveel lijm er nodig is om de EPDM dakbedekking op de juiste manier aan te brengen op jouw platte dak.

Overige soorten dakbedekking plat dak

Naast EPDM zouden we op deze pagina andere soorten dakbedekking voor je plat dak bespreken, dus dat doen we dan ook. Je kunt namelijk ook kiezen voor een bitumineuze dakbedekking. Meer informatie over bitumen lees je op de bitumineuze dakbedekking pagina.  Bitumen is een prima product om jouw dak mee te bedekken, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Zo is het slecht bestand tegen UV licht en wordt dit product hard bij vrieskou en zacht bij hitte. De levensduur bitumen is in vergelijking met andere soorten dakbedekking korter.

Soorten dakbedekking plat dak: Witte EPDM

Naast de standaard zwarte EPDM dakbedekking van Prelasti is het ook mogelijk om het dak te voorzien van een witte coating. Zeer geschikt voor gebouwen waar het van belang is dat het binnenklimaat koel blijft of als je van plan bent om zonnepanelen aan te brengen op het dak. Lees hier meer informatie over witte EPDM. Als we spreken over witte EPDM dan gaat dit vaak om sterk gemodificeerde EPDM. Dit type dakbedekking bestaat maar uit 50% EPDM. Het overige deel bestaat uit toevoegingen van bijvoorbeeld TPO kunststof en andere kunststoffen. Dit zorgt er ook voor dat witte EPDM dakbedekking niet geschikt is om zelf te verwerken, in tegenstelling tot de standaard (zwarte) EPDM dakbedekking van Prelasti. 

Dit zijn de drie verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. Ben jij op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met Budgetdak.nl!

  

budgetdak.nl

 

budgetdak.nl

 

 

  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
Onze service

Goedkoop, Snel & Goed