• LeveringLevering binnen 2-4 werkdagen
  • NL -  BEWij leveren in heel Nederland én België
  • MailVragen? Binnen 2 uur krijg je een reactie
  • iDealiDeal, overschrijven of gewoon afhalen


Hoe werkt het?

EPDM dak zelf leggen - checklist

Een EPDM dak leggen is erg simpel en kost weinig moeite. Om het nog makkelijker te makken heeft Budgetdak.nl een makkelijk te volgen stappenplan opgesteld. Deze bestaat uit zes stappen en de checklist zorgt voor extra zekerheid bij het zelf leggen van het EPDM dak.

EPDM zelf leggen


Gereedschap om EPDM zelf te leggen

Allereerst is het handig om te kijken of je de juiste gereedschap hebt, die je nodig hebt om het EPDM dak te leggen. Hier onder hebben we opgesomd welke middelen je nodig hebt. Mocht je iets niet in huis hebben, dan zijn al deze middelen bij ons te bestellen, samen met de EPDM.

1. Schaar
2. Stanleymes
3. Harde bezem
4. Lijmrollers
5. EPDM
6. Bodem en randen lijm en kit (kan besteld worden naast de EPDM)
7. EPDM aandrukrollers
8. Kitspuit
9. EPDM Waterafvoer HWA

 

Plat dak isoleren

Wil je bij het vernieuwen van jouw dak isolatiemateriaal aanbrengen? Ook daarbij kunnen wij jou helpen. Wij leveren isolatieplaten van de merken Kingspan, Unilin of Recticel. In onze webshop kun je verschillende soorten diktes dakisolatie bestellen die geschikt zijn voor jouw platte dak. Ook handig: op onze website geven wij diverse tips over het isoleren van een plat dak.

Als je aan de slag gaat met jouw dak wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat het hemelwater goed afgevoerd wordt. Via onze webshop kun je uiteenlopende materialen bestellen zoals; hemelwater afvoeren, ontluchtingen, randafwerkingen, grind- en daktegels.

 

Zelf EPDM plat dak leggen

1. Meet je dak op

Meet het oppervlakte van je dak precies op, inclusief de hoogte en de breedte van de dakrand. Reken vervolgens per zijde 5 tot 10 centimeter extra in als veiligheidsmarge. Hulp nodig? Bekijk dit voorbeeld

2. Voer je gegevens in op Budgetdak.nl

Voer de gegevens die je opgemeten hebt in op het formulier op onze website en ontvang direct een heldere en scherpe offerte. De offerte blijft 4 weken geldig. Als je akkoord bent, gaan we na betaling voor je aan de slag. Binnen 1 tot 4 werkdagen ontvang je jouw pakket.

3. Na binnenkomst van de materialen een geschikte dag uitzoeken

Voor het aanbrengen van de dakbedekking is het belangrijk om hier genoeg tijd voor te nemen. je kent immers het gezegde: haastige spoed is zelden goed. Kies het liefst een ‘droge dag’ voor de verwerking van de dakbedekking. Het materiaal heeft een lange levensduur Dus doe het zorgvuldig en hiermee zorg je voor een optimale levensduur van je nieuwe dak.

4. Instructiehandleiding

In onze handleiding staat uitvoerig beschreven hoe je te werk moet gaan. hou je aan de regels die onze folder vermeldt. Mocht je tijdens de werkzaamheden problemen ondervinden dan kan je altijd contact opnemen met ons kantoor.

5. Bestaande dakbedekking verwijderen en afvoeren.

Ga bij het verwijderen van de oude dakbedekking voorzichtig te werk. Snijd het in kleine stukken en houd het dakbeschot heel. Indien je besluit de bestaande dakbedekking te laten liggen, zorg er dan voor dat deze vlak, schoon en vetvrij is.

LET OP: Een mastiek dakbedekking, te herkennen aan de grindlaag waarbij deels grind vast blijft zitten in de dakbedekkingis niet geschikt als ondergrond voor de nieuwe EPDM dakbedekking.

6. Dakbedekking aanbrengen volgens de beschrijving.

Het plaatsen van de nieuwe dakbedekking laten wij aan jou over. Lees onze uitgebreide handleiding zorgvuldig door, voordat je aan de slag gaat. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Budgetdak.nl..

LET OP: Voor het beste resultaat moet je de EPDM-rubberen dakbedekking op een droge dag plaatsen. Bij temperaturen boven de 5 graden en bij een droog weertype (maximale luchtvochtigheid 80%).

 

Bekijk hier een aantal resultaten van onze klanten

Bekijk hier een aantal geslaagde projecten met EPDM van klanten in bijvoorbeeld Heerenveen, Groningen en Harlingen. Maar ook een klant in Bonaire heeft met een toegestuurd pakket dak op maat zijn dakbedekking gelegd. Meer resultaten zie je hier.

Resultaat EPDM Groningen

Resultaat EPDM Heerenveen

Resultaat EPDM Harlingen


EPDM plat dak door ons laten leggen

Uiteraard kunnen wij de dakbedekking ook leggen. Onze ervaren en geschoolde monteurs nemen je het werk graag uit handen. Vraag naar de mogelijkheden om het gehele traject door ons te laten verzorgen.

 

 

 

 

  

budgetdak.nl

 

budgetdak.nl

 

 

  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
  • budgetdak.nl
Onze service

Goedkoop, Snel & Goed