Wat kan vrieskou doen met je EPDM dakbedekking? Extreme weersomstandigheden zijn vaak niet goed voor jouw dakbedekking. Hou daarom altijd in de gaten hoe jouw dakbedekking erbij ligt. Ook in de winter. De vrieskou, maar ook sneeuw, kan zorgen voor schade aan uw EPDM. In dit artikel leggen we uit wat vrieskou met EPDM kan doen en geven we tips over wat jij kunt doen wanneer er sprake is van sneeuw of vrieskou.

Dakbedekking en vrieskou of sneeuw

De winter, en dan met name sneeuw en vrieskou, is niet altijd een ideale situatie voor het dak. Ijs hecht zich vast aan uw dakbedekking en zet uit in volume. Dit kun je herkennen aan de kaarsrechte lijnen die het ijs vormt op je dak.

Wat kun je doen

Wat kun je doen in zon situatie, zodat de dakbedekking kwalitatief blijft? Haal losse sneeuw in ieder geval zo snel mogelijk van het dak af. Een dik pak sneeuw is vaak te zwaar voor verschillende daken. Daarnaast voorkomt het weghalen van sneeuw ook verdere bevriezing. Haal het ijs voorzichtig van het dak af! Gebruik geen bijtende middelen of zout, want dat tast de dakbedekking aan.

Geen EPDM leggen onder de 5 graden celsius

Verder moet je rekening houden met het feit dat je geen nieuwe dakbedekking kunt leggen bij minder dan 5 graden. De temperatuur bij het verlijmen van de EPDM dakbedekking moet minimaal 5 graden Celsius zijn. Als het kouder is dan dat bestaat de kans dat de lijm minder goed droogt en daardoor ook minder goed hecht. Alsje er niet onderuit komt door bijvoorbeeld een lekkage, zorg er dan in ieder geval voor dat de lijm eerst heeft kunnen uitdampen en op goede temperatuur is.

Meer informatie over vrieskou en dakbedekking

Onze medewerkers hebben al tientallen jaren ervaring met EPDM. Wilt u uw dakbedekking zo goed mogelijk onderhouden en wilt u daarom weten wat je het beste kunt doen wanneer het heeft gesneeuwd of wanneer er sprake is van vrieskou? Neem dan contact met ons op.