Bij Budgetdak.nl werken we alleen met Europese EPDM, in tegenstelling tot andere aanbieders. Dit is vanwege het feit je bij Amerikaanse EPDM erg veel moet voorbehandelen. Europese folie is veel makkelijker zelf te plaatsen en dus uitermate geschikt voor doe-het-zelvers. Daarnaast is de Europese variant dikker en gaat dus langer mee dan Amerikaanse EPDM. Europese EPDM gaat wel mee tot 50 jaar! In dit artikel leggen we verder uit wat de verschillen zijn tussen Amerikaanse en Europese EPDM dakbedekking.

Ander productieproces dan Europese EPDM

Amerikaans EPDM wordt na het kalander proces voorzien van talk om verkleving te voorkomen. Europese EPDM dakbedekking, zoals Prelasti, wordt na het kalander proces voorzien van een textiel doek. Na vulkanisatie zijn de Amerikaanse rollen klaar voor gebruik, bij Europese folie moet eerst het textiel worden verwijderd. Vanwege de talkpoeder moet Amerikaanse EPDM grondig gereinigd worden voor een goede hechting, dit in tegenstelling tot de Europese variant. Dit valt ook goed te zien. Amerikaanse EPDM ziet er uit als een binnenband van een fiets, die met talkpoeder is behandeld.

Europees EPDM is eenvoudiger te verwerken

Doordat Europese EPDM niet behandeld is met talg, is deze schoner en dit garandeert een eenvoudige en snelle verwerking. Schoonmaken is niet noodzakelijk en het hoeft ook niet voorbehandeld te worden. De talk die de Amerikaanse variant bevat, zorgt er daarentegen voor dat Amerikaanse EPDM geschuurd en schoongemaakt moet worden. Dit schoonmaken is erg belangrijk, want de gebruikte lijm zal zeer waarschijnlijk niet goed hechten op de rubberen folie die niet goed is gereinigd.

Europese EPDM is kwalitatief beter

De grote voordelen ten opzichte van Amerikaanse alternatieven is de reden dat Budgetdak.nl alleen Europese EPDM verkoopt. Niet alleen de bovenstaande punten zijn anders (lees: beter) dan Amerikaanse EPDM, ook in dikte van het materiaal zelf, zit een verschil in.

Amerikaanse EPDM is vaak 1,14 of 1,15 mm dik, Budgetdak.nl biedt alleen topkwaliteit Europese EPDM dakbedekking aan met een dikte van 1,20 mm. Voorbehandeling van dit materiaal is niet nodig en door onze dak pakketten op maat weet je zeker dat er geen resten overblijven.Europese EPDM is ook verkrijgbaar in 1,5mm en 1,8mm qua dikte.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog aanvullende vragen over de voordelen van Europese EPDM? Aarzel dan niet en neem contact op via het contactformulier, of mail ons direct op: info@budgetdak.nl. Je kan ons ook bellen op  06-51221962. Onze gespecialiseerde vakmensen helpen jou graag verder.