EPDM plat dak – EPDM rubber dakbedekking

EPDM-Rubber (ethyleen-propyleen-dieen-monomeer)

De voornaamste eigenschap van EPDM is de uitzonderlijke weerstand tegen veroudering, ozon en UV-straling. De toepassingen van EPDM zijn steeds omvangrijker en veelzijdiger. Men vindt EPDM-rubber terug in de bouw, zoals op daken en in dakgoten. Ook word EPDM-rubber vaak bebruikt als vijverfolie.
EPDM rubber wordt verwerkt zonder branders, is van hoge kwaliteit en heeft een levensduur van maar liefst 40 jaar waarna het EPDM-rubber 100% recyclebaar is. Hierdoor is EPDM-rubber erg milieuvriendelijk.
Naast het feit dat EPDM-rubber een levensduur van 40 jaar heeft is het ongevoelig voor zuren, zouten logen en zure regen. EPDM-rubber is wortelvast, rotbestendig en heeft een zeer hoge elasticiteit van maar liefst 400%, dit bij temperaturen tussen de -35 tot +120 graden Celcius.
Voordat u het EPDM-rubber aanbrengt dient u rekening te houden met het volgende:

De voornaamste eigenschap van EPDM is de uitzonderlijke weerstand tegen veroudering, ozon en UV-straling. De toepassingen van EPDM rubber zijn steeds omvangrijker en veelzijdiger. Men vindt EPDM-rubber terug in de bouw, zoals op daken en in dakgoten. Ook word EPDM-rubber vaak gebruikt als vijverfolies en in bijvoorbeeld waterbassins.

20121229_162513EPDM rubber wordt verwerkt zonder branders, is van hoge kwaliteit en heeft een levensduur van maar liefst 50 jaar waarna het EPDM-rubber 100% recyclebaar is. Hierdoor is EPDM-rubber tevens erg milieuvriendelijk.

Naast het feit dat EPDM-rubber een levensduur van zo’n 50 jaar heeft is het ongevoelig voor zuren, zouten, logen en zure regen. EPDM-rubber is worteldoorgroeibestendig, rotbestendig en heeft een zeer hoge elasticiteit van maar liefst 400%, dit bij temperaturen tussen de -35 tot +120 graden Celcius.

Voordat u het EPDM-rubber aanbrengt dient u rekening te houden met de ondergrond:

  • Alle soorten isolatiematerialen
  • Bijna alle houtachtige ondergronden
  • Betonnen & steenachtige ondergronden, hier dient wel een scheidingslaag toegepast te worden.
  • Ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn

Garantie

Op onze EPDM-rubberfolies zit een productgarantie van 10 jaar, mocht u er  achterkomen dat er oneffenheden en/of onregelmatigheden in het EPDM-rubber zitten dan vervangen wij deze door een nieuw EPDM-membraan.
Op de verwerking van het materiaal geven wij geen garanties, dit omdat u de verwerking zelf in de hand heeft en wij hier geen zicht op hebben.

Dubokeur

De door ons geleverde Prelasti EPDM is voorzien van het DUBOKEUR certificaat wat is afgegeven door NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) Hiermee wordt de milieuvriendelijkheid van Prelasti EPDM aangetoond als beste keuze op gebied van duurzaamheid en milieu.

Hulp?

20130102_161931

EPDM aanbrengen in een dakgoot

Heeft u hulp nodig met de verwerking of durft u het zelf niet helemaal aan? Vraag om een monteur van Budgetdak.nl, wij sturen u uitsluitend geschoolde monteurs met jarenlange ervaring in het maken van (EPDM) daken. Ons tarief voor het inhuren van een monteur is € 37,50,- per uur excl. 19% BTW.
Wel vragen wij een kilometervergoeding van € 0,23,- per kilometer.

Butgetdak.nl levert u kant en klare daken op basis van Europees EPDM-rubber, Het gehele pakket wordt binnen een aantal werkdagen bij u thuis bezorgd waarna u zelf aan de slag kunt!

Benieuwd naar het materiaal? Vraag een gratis proefstukje aan en beoordeel zelf!